• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Muş Müftülüğü'nün Ramazan programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş Müftüsü Recep Uzun, Rahmet ayı olan Ramazan'da tüm personeliyle halka hizmet etme noktasında en güzel bir şekilde değerlendireceklerini söyledi.


Öncelikle Ramazan-ı Şerifin tüm İslam âlemine ve özellikle Muş halkına hayırlı olması temennisinde bulunan Müftü Uzun, bu ayda ümmetin gönlünü birbirine açması ve bir birine yardımcı olması gerektiğini söyledi.


Ramazan ayı boyunca müftülüğe bağlı tüm imam hatip ve diğer personelinin olağan üstü bir çalışma ve gayret içerisine gireceklerini belirten Uzun, il merkezi, ilçe ve tüm köylerde vaaz ve irşat çalışmalarını yapacaklarını söyledi. Uzun, "Biz il Müftülüğü olarak bütün personelimizle köy köy kasaba kasaba gezip sohbetler yapacağız. Halkımızın evlerini ziyaret ederek onlarla beraber iftar edeceğiz. Gönül köprülerimiz, aramızdaki bağlantılarımız biraz daha güçlenecek. Biz halkımıza karşı üzerimize düşen görevi elimizden geldiği kadar yapmaya çalışacağız" dedi.


"Ramazan'da nasıl ki ilahi Rahmet coşuyorsa Müslümanların da birbirlerine karşı rahmeti coşmalı"diyen Müftü Uzun, "Ramazan ayında kapılarımız çok daha fazla Müslümanlara açılmalı, Ramazan sofralarımız sadece zenginlerin gelip oturduğu sofralar değil, imkânı kıt olan insanların oturduğu ve istifade edeceği sofralar olmalıdır. Ramazan ayı, sevinç ve üzüntülerimizin beraberce paylaşıldığı bir ay olmalıdır. Ramazan ayı yardımlaşma ayı olmalı. Tabi bu yardımlar yapılırken insanların onur ve şahsiyetleri incitilmeden yapılamalıdır'' dedi.


Müftü Uzun Ramazan ayı ile ilgili şu tavsiyelerde bulundu; "Bütün ibadetlerdeki ana hedef insanın ahlakını güzelleştirilmesi, insan kalitesinin yükselmesidir. Bu anlamda Oruç çok büyük bir öneme haiz bir ibadettir. Biz oruç tutarken orucun da aynı zamanda bizi tutması gerek. Kötülük yapma, başkasının hak ve hukukunu çiğneme konusunda ve günah işleme konusunda bizi tutmalıdır. Bu konularda eğer oruç bizi tutuyorsa biz de orucu tutmuş olacağız. Bu ayda çokça Kur'an okumalı, dua etmeli ve camilerimizi ibadet ve zikirle şenlendirmeliyiz. Maddi manevi tüm konularda halk olarak el ele vererek özellilikle yardıma muhtaç insanları sevindirmek adına birbirimizle bir yarış içerisine girmeliyiz" dedi.


Ramazan ayı boyunca genel anlamda suç işleme oranlarında da azalmalar olduğuna dikkat çeken Uzun, ayrıca Ramazan ayı içerisinde Yatılı Kız Kur'an Kursu inşaatının temelini atacaklarını belirterek, bu hususta da tüm Muş halkından destek ve dua beklediklerini söyledi. (M. Şirin çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir