• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Rusya, Kadirov'un bakan yardımcısı hakkında soruşturma açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ÇEÇENİSTAN - Çeçenistan'da Kadirov hükümetinin Dışişleri Bakanlığı Ulusal Politika ve Basın Enformasyon Yardımcısı Timur Arsanukaev hakkında bir ceza davası açıldı. Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi, T. Arsanukaev'in hileli bir şekilde kültürel etkinlikler için ayrılan 88 milyon rubleyi (2,75 milyon dolar) zimmetine geçirdiği şüphesiyle yargılanacağını açıkladı.

Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesinin yaptığı araştırmaya göre, 2011 Ocak ayında T. Arsanukaev, Bakanlık tarafından planlanan ve yürütülmesinden sorumlu olduğu 102 kültürel etkinlik için "ORION" firmasıyla beş hükümet sözleşmesi imzaladı. Sözleşme, ihale sonucunda ihaleyi kazanan "ORION" firmasıyla yapıldı.

Timur Arsanukaev Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 159. Maddesine göre, "Sahtekarlık" şüphesiyle yargılanacak. Dava aleyhte sonuçlanırsa Arsanukaev'e Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 159. maddesine göre 10 yıl hapis cezası verilecek.
Öte yandan, Kadirov hükümetinden veya bizzat Kadirov'dan olayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Bilindiği üzere, Kadirov Hükümetinde hiç bir görevli Kadirov'un haberi olmadan herhangi bir işlem yapamıyor veya kontrat imzalayamıyor. (Riyad Makayev-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir