• DOLAR 32.397
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2380.676
  • ...
"Parmaklıklar Ardındaki Sanat"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Şehit Mehmet Selim Kiraz Sergi Salonu'nda düzenlenen serginin açılışına İstanbul Anadolu Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun, başsavcı vekilleri, çok sayıda hakim, savcı ve adliye personeli katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri, Pendik Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen kurslarda eğitim gören mahkumların çalışmalarının yer aldığı sergiyi gezdi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Kamil Akçadırcı, burada yaptığı açıklamada, Anadolu Yakası'nda 11 ceza infaz kurumu olduğunu belirterek, dönem dönem ceza infaz kurumu ve halk eğitim merkezi işbirliğinde mesleki eğitim kursları açıldığını söyledi.

Kartal H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Pendik Halk Eğitim Merkezinin birlikte düzenlediği sergide çanta, cüzdan, kemer ve saat kordonları gibi ürünlerin de yer aldığını ifade eden Akçadırcı, ceza infaz kurumlarını sadece hükümlülerin cezalarını infaz ettikleri yerler olarak görmediklerini öne sürdü.

Akçadırcı, hükümlülerin cezaevlerinden ayrıldıktan sonra topluma daha iyi entegre olabilmeleri için sosyal ve mesleki faaliyetler düzenlendiğini anlatarak, hükümlülerin büyük bir ilgiyle bu eğitim faaliyetlerine katıldığını söyledi.

Sergilenen ürünlerin satışından elde edilen gelirlerin eser sahibi mahkumlara verileceği öğrenildi.

Sergi, 15 Aralık'a kadar açık kalacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir