• DOLAR 32.238
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2442.66
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına sokmayı hedefliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen; Vezirköprü Devlet Hastanesi, Asarcık-Kavak Yolu, 19 Mayıs Üniversitesi Ballıca Kampüsü ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Açılışı yapılan eser ve hizmetlerin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımların şehre kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’a yaptıkları yatırımların bunlardan ibaret olmadığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de yaşanan her acının hem insani hem ekonomik maliyeti olduğunu dile getirerek, şunları anlattı: “Aşağı yukarı aynı şartlarda kalkınma yarışına başladığımız kimi ülkeler alıp başını giderken biz geri kalmışlığa yıllarca mahkûm edildik. Hükûmete geldiğimizde tüm bu faturaların ağır yükü altında, beli bükülmüş bir Türkiye vardı. Ülkeyi yönetme sorumluluğunu alınca Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle kolları sıvayıp hemen işe giriştik. Bir yandan tarihimizin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini başlatırken diğer yandan üzerimizde asırlardır uygulanan senaryoları birer birer yırtıp çöpe attık. Türkiye’yi 81 vilayeti ve 85 milyon vatandaşıyla eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye, şehircilikten spora, her alanda dünyanın birinci ligine çıkartacak eser ve hizmetlere kavuşturduk. Hamdolsun 20 yıldır asırlık sorunları çözmekle kalmadık, gelişmiş ülkelerin bile gıptayla baktığı ve örnek aldığı bir hizmet altyapısı kurduk. Şimdi ne diyorlar? ‘Türkiye gerçekten farklı bir ülke. Türkiye artık emir alan değil, emir veren bir ülke.’ Yaşanan her küresel kriz, ülkemizin sahip olduğu gücün daha iyi anlaşılmasına vesile oluyor.”

2023 hedefleriyle 12 yıl önce milletin huzuruna çıktıklarında birilerinin kendileriyle dalga geçtiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, azim ve kararlılıkla aradan geçen yıllar boyunca hedeflerini hayata geçirerek bugünlere geldiklerini aktardı.

Şimdi de Türkiye Yüzyılı’yla ilgili büyük bir atılımın müjdelerini paylaştığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “İnşallah 2023’te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı’nın inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz.

"Yarın Putin ve Zelenskiy ile görüşmeler yapacağım"

Türkiye’yi bölgesinde ve dünyada dikkatle takip edilen, sözüne kulak ve tavrına önem verilen bir ülke hâline getirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte Rusya-Ukrayna Savaşı. Kim var ortada? Türkiye var. Tahıl koridorunu biz açtık. Tüm dünyaya oradan tahıl gönderiyoruz. Şimdi yarın nasip olursa Sayın Putin’le arkasından Sayın Zelenskiy ile görüşmeler yapacağım. Ve yine daha neler yapabiliriz? Bunları konuşacağız. Biz dünya ile beraberiz. İthal ürünlerle değil. Olay bu...” dedi.

Ülkelerin tarihlerinde her seçimin, bir yol ayrımı olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin 15 seçimdir kendilerini açık ara birinci yaparak iradesini büyük ve güçlü Türkiye yolunda ilerlemekten yana kullandığını belirtti.

"Türkiye’yi 20 yılda 3 kat büyütmüş olmamızı yeterli bulmuyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsan nisyan ile maluldür” ifadesini kullanarak şunları kaydetti: “Bunca yıldır ülkeyi yöneten bir kişinin elbette eksikleri de hatta hataları da olabilir. Eski Türkiye’nin en büyük sorunu, milletin yetki verdiklerinden ülkeye ve millete vermedikleri hizmetlerin hesabının sorulmamasıydı. Biz bu muhasebeyi kimseye bırakmadan, kendi kendimize yapıyoruz. Ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetleri vazifemizin gereği olarak görüyoruz. Bununla kalmıyor, söz verip de yapamadıklarımızın, yapmamız gerekip de henüz başaramadıklarımızın peşinden koşuyoruz. Türkiye’yi 20 yılda 3 kat büyütmüş olmamızı yeterli bulmuyor, en kısa sürede 2 kat daha büyüterek dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına sokmayı hedefliyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yaptıkları eser ve hizmetlerin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenleri tebrik etti.

"Bunların eline bu ülke kalırsa biz çamurdan, bataklıktan geçemeyiz"

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asarcık-Kavak yolu açılışı için telekonferans yöntemiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na bağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara yolu nasıl bulduklarını sorarak, “Bay Kemal de izlemiş midir? Görmesi lazım. Samsun’a da bu yakışır. Dolayısıyla çok çalışacağız çünkü Allah göstermesin bunların eline bu ülke kalırsa biz çamurdan, bataklıktan geçemeyiz” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra yolun açılışını gerçekleştirdi.

Ardından Vezirköprü Devlet Hastanesi, eski Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a bağlantı yapılarak açıldı.

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü’nün açılışı için de telekonferans ile Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a bağlantı yapıldı. Üniversite yerleşkesini ve dersliklerinin görüntüsünü alandakilerle izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada bulunan bir fakülteye dünürü Özdemir Bayraktar’ın adının verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek açılışı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Samsun’da yapılan tüm eser ve projelerin toplu açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir