• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
New York'da maske geri döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son 10 yılın en yüksek rakamları

New York Belediyesi Sağlık Müdürlüğü, kentte ‘üçlü virüsler’ olarak adlandırılan grip (influenza) Respiratuar Sinsitral Virüs (RSV) ve COVID-19 virüsü vaka sayılarının hızla artmasıyla birlikte,
Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, New Yorklulara kapalı ortamlarda maske takmalarını "şiddetle" tavsiye ettiklerini belirterek kentte, RSV, COVID-19 ve grip vakalarının artması, grip nedeniyle hastaneye yatma oranında son on yılı aşkın bir süredir en yüksek sayıya ulaştığını kaydetti.

Yetkililer, tatil sezonunda üçlü virüs vakalarını tetiklenebileceğinden endişe duyduklarını, Ocak ve şubat aylarında hastanelere yatışların artması ihtimaline karşı gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

“Kalabalığın yoğun olduğu dış ve iç mekanlarda kaliteli maske kullanın”

New York Belediyesi Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, kent sakinlerinin bulundukları kapalı mekanlarda ve kalabalık dış ortamlarda, kaliteli maske kullanmaları gerektiğini söyledi. Yetkililer, özellikle 65 yaş ve üstü kişilerin, bağışıklık sistemi sorunlu olanların, COVID-19, RSV veya gribal virüslerin bulaşması açısından yüksek risk altında olduğunu hatırlatarak bu kişilerin her ortamda maskeyle bulunmasını tavsiye etti. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, New Yorkluları daha önce aşı olsalar bile yeniden COVID-19 ve grip aşısı olmalarını tavsiye etti.

Kış geldi tedbir geldi

New York Belediyesi Sağlık Müdürü Dr. Ashwin Vasan, tatil sezonunun virüslerin bulaşmasını tetikleyeceğine dikkat çekti. New Yorkluların maske kullanarak virüslerin bulaşma riskini azaltabileceğini belirterek “Tatil sezonunda, güven içinde bir araya gelmenin, toplanmanın yolu kendini korumakla başlar" dedi.


Voa Türkçe

Bu haberler de ilginizi çekebilir