• DOLAR 32.299
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2436.47
  • ...
Şanlıurfa'dan 7 tır insani yardım Suriye'ye uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İHH  "İyilik Soğuk Geçirmez" sloganıyla başlatılan kış yardım kampanyası kapsamında 7 tır insani yardım, Şanlıurfa’dan İdlib, Azez, Cerablus, Telabyad ve Rasulayn bölgelerine gönderildi.

Uğurlanma törenine Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve  STK temsilcileri katıldı.

"7 tır insani yardım malzemesini uğurlayıp yola çıkarıyoruz"

Uğurlama töreni öncesi açıklama yapan Şanlıurfa İHH Başkanı Behçet Atila," Şanlıurfa İHH olarak da bugün Telabyat ve Rasulayn Bölgesine 3, Kilis-Azez-Cerablus Bölgesine 2 ve İdlib Bölgesine de 2 olmak üzere piyasa değeri yaklaşık 4 milyon 900 yüz bin lira olan 7 tır insani yardım malzemesi sizlerle beraber uğurlayıp yola çıkarıyoruz. Bugünkü bu 7 tırlarımızda battaniye, yorgan, giysi, ayakkabı, soba, kömür, ev eşyaları, çocuk oyuncakları, kırtasiye ve benzeri insani yardım malzemeleri mevcuttur. Bu yardımlar sizlerin destek ve katkıları ile toplandı." dedi.

"İyilerin ittifakı ve gayretiyle her zaman kötüleri yeneceğiz"

Spesifik olaylarla kirli propagandalar yapılmaya çalışıldığını ifade eden Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "Dışardan gelen mülteci kardeşlerimiz, burada huzursuzluğa, kaosa, kargaşaya ve güvenlik sorunu olmaya başladı algısı şeklinde kirli propaganda yapılmaktadır. Bununla mücadele ediyoruz. Fitneyi öldüreceğiz. İyilerin ittifakı ve gayretiyle her zaman kötüleri yeneceğiz. Bunun için daha sımsıkı sarılmamız lazım. Bu kış sert geçer, soğuk olur. Bir Müminin, garibin; ırkı, cinsi ne olursa olsun üşümesi, bir insan olarak evvela hepimizin yüreğini yakması demektir." ifadelerini kullandı.

Uğurlama töreni, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan'ın okuduğu dua ile sona erdi.

Yapılan duanın ardından tırlar Suriye'ye gitmek için yola koyuldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir