• DOLAR 32.218
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2440.221
  • ...
Millet İttifakı'nın adayı kim olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uysal, "Cumhurbaşkanından bize teklif geldi. 3-4 yıl oldu. Bu kadarını söyleyeyim. Sayın Erdoğan ile bir kere görüştüm. Kendisinin beraber olmak istediğini söyledi. Biz şahsi kariyer peşinde değiliz. Partinin bir ölçüsü var. Yakında da Sayın Bozdağ da Yalova'da bir İl Danışma Meclisi'nde, 'Demokrat Parti'nin o Altılı Masa'da ne işi var?' dedi. 'Biz de cevabımızı verdik" ifadelerini kullandı. 

6'lı masa Cumhurbaşkanı adayı nasıl seçecek? Gönlünden geçen bir aday var mı?

"Aday adayı başvurularını da alıyoruz. Ana muhalefetin lider bir partinin genel başkanının cumhurbaşkanı adayı olmasından daha tabii ne olabilir ki. İsmini de ifade ettiğiniz Sayın Ekrem İmamoğlu ve Sayın Mansur Yavaş da olmak üzere özellikle 2019 yerel seçimleriyle beraber Sayın Erdoğan’ın siyasi serüvenine baktığımızda İBB Başkanlığı’ndan başlayarak Türk siyasetinde böyle bir beklenti de oluştu. Ben bunları tabii karşılıyorum. Her siyasi partinin kendi cephesinden tüm ölçütleri kullanarak; bütün bu süreci yönetecek politik bir figürdür. O açıdan bahsettiğiniz isimlere karşı peşin peşin bir yargım açıkçası yok.

İyi Partili isimlerin Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin  eleştirileri

"Her partiden bu tür beyanlar yapıldı. Bunlar doğaldır. Ama bir sorumluluk duygusuyla bu sürecin şartları, nitelikleri ve her şeyi merkeze alarak hareket etmek gibi bir mecburiyetimiz ve sorumluluğumuz var.

Bir dönemin sonuna geliyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu da sürecin bu noktaya gelmesinde aldığı inisiyatifler, gördüğü vazife bütün bunlar çok kıymetli. Kademe kademe örülmüş bir muhalefet bloğu var.

Bu haberler de ilginizi çekebilir