• DOLAR 32.211
  • EURO 34.717
  • ALTIN 2448.387
  • ...
SON DAKİKA
`Mısır halkının çoğunluğu Mursi`yi destekliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Müslüman Kardeşler Teşkilatının siyasi ayağı Hürriyet ve Adalet Partisinin Teşkilattan Sorumlu Genel BaşkanYardımcısı Cemal Hassan İlke Haber Ajansının sorularını yanıtladı.

İşte Hassan`la yaptığımız röportajın tamamı
Mısırla ilgili haberlere baktığımız zaman durum iç açıcı gözükmüyor. Şu anda Mısır`da neler oluyor?

Hassan: Allah`a hamdolsun Mısır`da durum Medyanın yansıttığı gibi değil. Halkın çoğunluğu Muhammed Mursi`den yanadır. İstikrardan yanadır. Şu an Türkiye`de yaşanan olayların aynısı Mısır`da da yaşanmaktadır. Muhammed Mursi`nin destekçilerinin gerçekleştirdiği gösteriler tamamen barışçıldır. Fakat Mursi`nin istifasını isteyenlerin düzenledikleri protesto gösterileri ise barıştan uzak şiddet içerikli gösterilerdir.

MISIR`DA HAKLA BATILIN MÜCADELESİ VAR
Peki Muhammed Mursi`nin istifasını isteyen göstericilerin asıl amacı nedir?
Hassan: Göstericiler karşı devrim yaparak Muhammed Mursi`nin devrilmesini istiyorlar. Çünkü bunlar ilk günden beri İslami kesimin iktidara gelmesini hazmedemiyorlar.
Öncelikle şunun bilinmesini istiyoruz. Burada iki ideoloji vardır. Birincisi İslam şeriatını, Kuran`ın devletin ana yasası olmasını isteyen parti ve cemaatler. Diğeri ise din ile devletin biri birinden ayrılmasını isteyen Laik ve solcu gruplar. Burada hak ile batıl mücadelesi verilmektedir.Yani şu an Mısır`da Meşru hükümetin yok olması için ciddi senaryolar gerçekleştiriliyor. Özellikle büyük basın yayın organları, Mısır halkının büyük çoğunluğunun Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin karşısındaymış gibi gösteriyor. Mısır`da yaşanan olaylar Bu eski rejim kalıntılarının gösterdiği gibi değil. Halkın büyük çoğunluğu meşru sistemden yanadır. Allah`a hamdolsun her şey kontrol altındadır.

"AMERİKA VE İSRAİL MISIR`IN SURİYE GİBİ OLMASINI İSTİYOR"
Sizce Şu an Muhammed Mursi`ye karşı düzenlenen bu gösterilerin arkasında kim durmaktadır. Uluslararası bir uzantı söz konusu mudur?
Hassan: Dışardan kimin bu gösterilerin arkasında durduğu herkesçe malumdur. Emperyalist güçler Mısırda istikrarı bir türlü istememektedirler. Özellikle İsrail ve Amerika Mısır`ında Irak ve Suriye gibi olmasını, ordunun rejimden ayrı müstakil hareket etmesini istiyor. Fakat istedikleri gibi olmuyor. Ordunun bu konudaki tavrı ilk günden beri meşru sistemden yanadır.
Amerika şu anki rejimin gitmesini yerine ise kendi çıkarlarına hizmet eden bir Cumhurbaşkanının gelmesini istiyor. Ama Allah`ın izniyle bu gerçekleşmeyecektir. Mısır Cumhurbaşkanıyla, ordusuyla, halkıyla müstakildir. Müstakil olmaya devam edecektir.

YEDİ KARDEŞİMİZ ŞEHİT OLDU
Bu arada gerek İhvan`ın gerekse de siyasi uzantısı olan Hürriyet ve Adalet Partisine bir takım saldırılar gerçekleşti. Bu saldırılarda hayatını kaybedenler oldu mu?
Muhalif kesimin 30 Haziran gösterilerine karar verdiği ilk günden bu yana Müslüman Kardeşler Teşkilatı ve Hürriyet ve Adalet Partisinin büroları hedef alındı. 30`dan fazla büro yağmalanırken, bu bürolara bakan 7 kardeşimiz ise şehit edildi. Bizler tüm bu saldırılara karşı hiçbir şiddet kullanmadan barışçıl yaklaşmak istiyoruz. Fakat bu saldırganlar Molotof kokteylleri silah ve bir takım aletlerle bizlere saldırıyorlar. Bizler elimizden geldiği kadar Bürolarımızı koruyacağız.

ÇATIŞMA OLMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Peki, son olarak ne söylemek istiyorsunuz. Muhalif kesim Mursi istifa edene kadar gösterilerine devam edeceğini söylüyor. Sizin bu gösteriler karşısındaki tavrınız ne olacak bundan sonra?
Bizler onların yaptığı bu gösterile karşılık olarak Muhammed Mursi`ye desteğimizi benzeri gösteriler ile ortaya koyacağız. Aramızda herhangi bir çatışmanın yaşanmaması için elimizden gelen tüm çabaları seferber edeceğiz. Taki Mısır herhangi bir kaos ortamına ulaşmasın.
Hükümet aleyhine gerçekleşen büyük gösteriler dün gerçekleşen Tahrir Mitingi ile büyük ölçüde son buldu. Sadece Bazı illerde Bürolarımıza saldırılar gerçekleşmektedir.(Osman Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir