• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Eğitim-Bir-Sen: Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi büyük bir adım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir- Sen Kızıltepe İlçe Temsilcisi Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi, kariyer basamakları ve 3600 ek göstergenin olumlu yönde neticelenmesinin büyük bir adım olduğunu söyledi.

Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesiyle büyük bir adımın atıldığını belirten Yılmaz, "Eğitim Bir Sen ve Memur Sen sendikamızın 6'ncı dönem toplu sözleşme sürecinde ve daha önce dile getirdiği sözleşmeli öğretmenlerimizin kadroya geçirilmesiyle ilgili çok büyük bir adım atıldı. Burada bütün sözleşmeden kadroya geçen bütün öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah hayırlı bir adım olacak. Kamuda sözleşmeli ve kadrolu ayrımının kalkması için inşallah en kısa sürede bütün sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ve bir daha sözleşmeli kadrolu gibi bir ayrımın olmamasını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kariyer basamakları ve 3600 ek gösterge hakkında konuşan Yılmaz, "Kariyer basamakları konusunda 16 yıldır Türkiye'deki beklenti, bir yasanın çıkmasıydı. Bu yasa çıktı ama bu kariyer basamakları sınavının ve kanunun revizyona ihtiyacı var. Genel merkezimiz bu konuda bakanlıkla temas halinde ümit ediyoruz ki en kısa sürede bununla ilgili revizyonlar gerçekleşecek ve toplu sözleşme döneminde süreye bağlı olarak öğretmenlerimizin uzman ve başöğretmen olmasıyla ilgili düzenleme gelecektir. Bu sınav meselesinin inşallah en kısa sürede ortadan kalkmasını ümit ediyoruz. Yine 6'ncı dönem toplu sözleşme döneminde 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalarımızın bakanlık nezdinde kabul görmesi Eğitim Bir-Sen ailesini ve bütün memurlarımızın ayrıca memnun etmiştir inşallah. Ocak ayı itibariyle bu yasa yürürlüğe girecek. Bundan sonraki süreçte vergi dilimi, sendika yasasının değişmesiyle ilgili çalışmalarının takipçisi olacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir