• DOLAR 32.204
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2504.875
  • ...
Prof. Dr. Ağırman: Öğretmen sınıfta iz bırakmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü'nde Prof. Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Ağırman, öğretmenin öğretme kabiliyetinin güzel olması gerektiğini söyledi.

"Öğretmen anlattığı bilgi ile bir ahlak, bir olgunluk, bir kemal öğrencilere aktarabilmelidir"

"İlk öğretmen Yüce Allah ilk talebede Adem (Aleyhisselam)'dır, Kur'an-ı Kerim'de böyle öğreniyoruz." diyen Prof. Dr. Ağırman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğretmen önce öğreteceği şeyi kendisi çok iyi bilecek. Öğretme kabiliyeti güzel olacak. Öğretmenimiz öğrencilerin gözünün içine bakması, onlarla bir iletişim kurması, sınıfa hakim olması ve canlı tutması, dersini çok iyi anlatması. Sanatkar bir öğretmen anlattığı dersin öğrenciler tarafından anlaşılıp anlaşılmadığını anlar, onu kavrar. Bu öğretmende var olan bilginin öğrencilere intikalidir. Ama en önemli taraf, öğretmen anlattığı bilgi ile bir ahlak, bir olgunluk, bir kemal öğrencilere aktarabilmelidir."

Sınıfta öğretmenin telaffuz ettiği kelimelerin öğrenciler tarafından unutulmaması gerektiğini belirten Ağırman, "Benim üzerimde etkisi olan öğretmenlerim var, ta ilkokuldan başlasak üniversiteye kadar. Zaten o öğretmenlerimin üzerimdeki etkisi neticesinde bende öğretmenlik mesleğini seçtim. Ve iyi ki de seçmişim dedim. İslam Yüksek İslam Enstitüsünde okurken rahmetli hocamız Mehmet Sofuoğlu'nun üzerimde çok ama çok büyük etkisi vardır. Derdim ki işte bir öğretmen böyle olmalı. Öğretmenler sınıfta unutulmayan bir hatıra bırakması gerekir. Yani anlattıklarımız, öğrettiklerimiz unutulur bilgilerde ama sizin duruşunuzu, adaletinizi, babacanlığınızı, kurduğunuz cümleleri, telaffuz ettiğiniz kelimeleri unutmaz." dedi.

Prof. Dr. Mustafa Ağırman kimdir?

İslâm Tarihi ve Sanatları Araştırmacısı olan Prof. Dr. Mustafa Ağırman 1954 yılında Erzurum iline bağlı Oltu ilçesinde doğdu. 1982 yılında Atatürk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesine öğretim görevlisi olarak atandı. Yüksek lisansını 1987‘de "Hz. Muhammed Döneminde Mescid‘in Fonksiyonları" konulu teziyle, doktorasını 1992‘de "Hz. Muhammed‘in Savaş Stratejisi" teziyle tamamladı. 2002 yılında Doçent unvanını aldı. Atatürk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi İslâm Tarihi ve Sanatları Bölümü İslâm Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürdü. Dinî Musiki Bilim Dalı Başkanlığı görevinde bulundu. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü'nde Prof. Dr. Öğretim Üyesi olarak eğitimlerine devam ediyor.

Eserleri:

Hz. Muhammed Devrinde Mescid‘in Fonksiyonları, Hz.Peygamber‘in Savaş Stratejisi.

 

(İLKHA)




Bu haberler de ilginizi çekebilir