• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Adıyaman'da  "Engelli-Camii Buluşması" programı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm insanların birer engelli adayı olduğu vurgusu yapılan programda, engelli olmanın bir eksiklik değil Allah'ın hem engelliyi hem de engelsiz insanları bu vesileyle imtihan ettiğine değinildi.

Programa katılan Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Ali Macit, "Allah'ın Bizlere Emaneti Dezavantajlı Kardeşlerimiz." konulu bir konuşma yaptı.

 "Asıl engel vücudun uzuvlarında değil, gönüllerde ve kalplerde olanıdır"

Macit yaptığı açıklamasında, "Bu güzel dinin mensubu olmaktan iftihar ediyor ve Rabbimize hamd ediyoruz. Allah bir takım kullarını varlıkla bazılarını da dezavantaj ile imtihan ediyor. Unutulmaması gereken, her sağlıklı insanın bir dezavantajlı adayı olduğu ve asıl engelin vücudun uzuvlarında değil gönüllerde ve kalplerde olabileceği gerçeğidir." ifadelerini kullandı.

Müftülük engelli koordinatörü Ali Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, toplumun tüm kesiminin camilerde icra edilen din hizmetlerinden istifade edebilmeleri için çeşitli projeler yürütmektedir. Engelli bireylerin caminin manevi iklimi ile buluşturulması amacıyla hazırlanan  " Allah'ın Bizlere Emaneti Dezavantajlı Kardeşlerimiz." projesi kapsamında engelli bireyler camiyle buluştu. Camiler İslam dininin en önemli simgelerinden olup, bir medeniyetin ve şehirlerin merkezi konumundadır. Allah'ın katında güzellik ve değer, vücudun özelliğinde değil, kişinin kalbinde taşıdığı sevgidedir." dedi.

İkindi namazı sonrası düzenlenen etkinlikte cami görevlileri tarafından katılımcılara diyanet takvimi hediye edilerek ikramlarda bulunuldu. (İLKHA)

 













Bu haberler de ilginizi çekebilir