• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İmam Hatipliler ODTÜ kazanamaz diyen Mengü'ye Bakan Varank'ın tepkisi sert oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber - Mesut Tunce

Kendini gazeteci sanan Nevşin Mengü, YouTube kanalında gerçekleştirdiği bir yayında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile ilgili çok çirkin iddialarda bulundu.

İddiaların çirkinliğinin kaynağı, mesnetsiz ve belgesiz olmasından ziyade, Nevşin hanımın bu iddiayı, mide bulandırıcı bir şekilde Bakan'ının İmam Hatipli olmasına dayandırmasıydı şüphesiz.

Mengü'nün Bakan Varank'ı suçlamak için kullandığı ifadeler şöyle: "Kendisi İmam Hatip mezunu olduğuna göre, ODTÜ ingilizce eğitim veren bir yer... Varank'ın hazırlık okuması gerekirdi, hazırlığı atladı mı artık ne yaptı? Belki de ODTÜ'ye nasıl girdiyse hazırlığı da öyle atlamıştır. O dönemler sorular… Hatırlayın öyle dönemler oldu."

Türkiye'de Kemalist kesimin asla içine sindiremediği kurumların başında İmam Hatiplerin geldiğini bilmeyen yoktur. Halkın İmam Hatiplere olan teveccühü, İmam Hatiplerin her dönemde, diğer meslek liselerinden daha fazla öğrenciye sahip olması, hep içlerini acıtmıştır bu kesimin. Bu yüzden bu kinlerini ara ara kusmalarını ibretle izlemekteyiz.

Mengü, İmam Hatiplere kinini bu kez bir Bakan üzerinden kusmak istedi. Tabi bakanın cevabı da gecikmedi. 

Bakan Varank, kendisine ve İmam Hatiplilere yönelik bu saldırıyı sosyal medyadan yayınladığı şu mesajla cevapladı: "Tuttuğum aynada, kendi faşist zihniyetleri karşılarına çıkınca nasıl da zorlarına gidiyor! Ben Indiana'da fizikçi Geoffrey Fox ile çalıştım, beraber makalelerimiz var, hiç kılık kıyafetimle, inancımla ilgilenmedi. Ona da yaz istersen, belki soruları dağıtmıştır?"

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir