• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Stoltenberg’den iki yüzlülüklerini aşikar eden mesaj: Saldırı olursa tepki vereceğiz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç veya Finlandiya'ya karşı herhangi bir saldırı karşısında NATO'nun tepki vereceğini bildirdi.

Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın katılım protokollerinin Macaristan ve Türkiye dışında 28 üye ülkenin meclislerinde onaylandığını söyleyen Stoltenberg kalan iki ülkenin de üyelik başvurularını onaylayacağına inandığını belirtti.

Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın haziranda Türkiye ile imzaladıkları üçlü muhtıranın gereklerini yerine getirdiğini söyledi.

Jens Stoltenberg, "İki ülke askeri olsun, sivil olsun tüm NATO faaliyetlerine katılmaktadır. Bu da İsveç veya Finlandiya'ya karşı herhangi bir saldırı veya saldırgan tutum olursa NATO'nun tepki vermemesi tasavvur edilemez" diye konuştu.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO ülkesi olmamasına rağmen bir saldırı olursa NATO olarak karşılık vereceklerini söyleyen Stoltenberg, Türkiye'nin NATO ülkesi olmasına rağmen sınır dışından onlarca saldırı ve tacize maruz kalmasına ses çıkarmaması iki yüzlülüklerini bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir