Niğde Üniversitesinde 56 ton atık topladı!
Türkiye'de ilk "sıfır atık belgesi" alan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 4 yılda yerleşkede topladığı 56 ton atığın geri kazanımı için 5 milyon liralık yatırım yaptı.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ), Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu tarafından imzalanan "Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Oluşturulması Alanında İş Birliği Protokolü" kapsamında 10 pilot üniversiteden biri oldu.
Sıfır atık ve enerjinin verimli kullanılması konularındaki projeleri önemsediklerini belirten Uslu, üniversitenin bu konularda çalışma yaptığını anlattı, üniversitenin sıfır atık konusunda önemli mesafe kat ettiğini vurguladı.
Üniversitenin kendine yetebilecek enerjiyi üretmesini hedeflediklerine dikkati çeken Uslu, ayrıca fakültelerde enerjinin verimli kullanılmasını amaçladıklarını ifade etti.
Uslu, üniversitede Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteğiyle Yeşil Enerji Evi'ni hayata geçirdiklerini dile getirerek, kurulan güneş enerji santralinde günlük 600 kilovat enerji üretildiğini vurguladı.