• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sayın Bakan gelmeden polis eğitimsiz miydi? Ya da doğrusu ne?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

Bir açıklamada bir bakan hem kendi partisinin yaptığı bir uygulamayı gizler hem de polisi işini bilmemekle suçlayabilir mi? Evet zor ama yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık kadın cinayetlerinin azalmasını İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmasına bağlayıp “bakın biz iktidar olarak doğrusunu yapmışız, çünkü İstanbul Sözleşmesi iptal edildikten sonra kadın cinayetleri azaldı” diyeceğine

Kolluk kuvvetinin artık “Kocandır, haydi barış!” anlayışını terk ettiğine bağlıyor.

Aslında bu cümlelere İçişleri bakanı cevap vermeli.

Polisin, şiddete uğrayan kaç kadına “kocandır, haydi barış” dediğine emniyet cevap versin ama bizim için asıl mevzu hasıraltı edilen İstanbul Sözleşmesi ifsat projesinin kaldırılmasından sonra cinayetler azaldığı gerçeği ve  sayın bakanın bu durumu ustalıkla manipüle etmesi.

Evet bakan İstanbul İfsat Sözleşmesi kalktı kadınlar biraz daha nefes aldı demez, diyemez, çünkü kendisi o sözleşmeden yana.

Sözleşmenin kaldırılması gündemde iken sözleşme kaldırılırsa kadın cinayetleri pik yapar, sokaklarda kadınlar öldürülür diyenler buyurun cevap verin.

Hem de sizin taifeden olan  yani İstanbul Sözleşmesini hararetle savunan bakan cinayetler azaldı diyor

Bakan, “2021’de, 309 kadın cinayeti oldu. 2021’in ilk 10 ayında, 242 kadın cinayeti yaşandı. 2022’nin ilk 10 ayında, 225 kadın cinayeti yaşandı. 2022’de, yaklaşık yüzde 7 azalış var. Mevzuat anlamında şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim; genel anlamda bir prensipte baktığımızda, bizim mevzuatımız iyi bir mevzuat.” Diyor.

Hani sorun mevzuattı!!!

Hani İstanbul Sözleşmesi kadını koruyordu? Kalkarsa mevzuat kadını koruyamayacaktı

Şu açıklamadan sonra Bakan’ın derhal görevden alınması gerekir.

Çünkü her ne kadar İstanbul Sözleşmesi bir Ak Parti icraatı idiyse onu kaldırmak da bir AK Parti icraatıydı.

Bakan kendi iktidarlarının faydalı bir icraatını savunacağına “İstanbul Sözleşmesini kaldırdık, artık daha az cinayet var” diyeceğini topu emniyetin bahçesine atıyor ve “polisi eğittik” diyor.

Sahi sayın Derya Yanık gelmeden polis eğitimsiz miydi?

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir