• DOLAR 32.213
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2419.456
  • ...
Katar'da dünya kupası deyip geçmeyin! Katar önemli kararlara imza attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş / Doğruhaber

Katar'ın aldığı kararlar dünya basınında yer buldu ve takdir topladı. 
Katar, ülkede yapılacak olan dünya kupası maçları sırasında stadyum çevresinde alkol satılmasını yasaklamıştı ve FİFA'da bu konuda Katar'ı destekler nitelikte açıklama yapmıştı.

Açıklamada şu şekildeydi: “Ev sahibi ülke makamları ile FIFA arasındaki görüşmelerin ardından, alkollü içecek satışının FIFA Taraftar Festivali'ne, diğer taraftar destinasyonlarına ve lisanslı mekanlara odaklanmasına ve Katar'ın 2022 FIFA Dünya Kupası stadyumları ile çevresindeki bira satış noktalarının kaldırılmasına karar verildi"

Bu sefer ise sapkınlara destek verecek olan takımlara yaptırım için FİFA 'ya yaptığı baskılar sonuç verdi.

İngiltere, Galler, Belçika, Hollanda, Almanya, İsviçre ve Danimarka Milli Takımları'nın kaptanları, 2022 Dünya Kupası'nda sapkınlara destek için gökkuşağı renklerinde kol bantları takacaklarını açıklamıştı.

FIFA "Sarı kart verilecek" dedi
FIFA'nın, pazar günü takım yetkilileriyle standart bir toplantı düzenlediği ve kurallar gereği maçlarda ekstra ekipman takılmasına izin verilmediği öğrenildi.

Dünya Kupası'nda "One Love" kaptanlık bandını takan oyuncuların, maç başlamadan sarı kart göreceği açıklandı.

Katar'da sadece dünya kupası maçları oynanıyor deyip geçmeyin, birçok kötü organizasyonu beraberinde taşıyan FİFA'ya ciddi geri adımlar attırdığı ortada.

Tebrikler Katar. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir