• DOLAR 32.284
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2413.698
  • ...
`Cumhuriyetten bu yana yapılan zulümler sergisi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mustazaflar Cemiyeti tarafından, Şeyh Said (Dağkapı) Meydanı`nda, Cumhuriyetten bu yana Türkiye`de yapılan zulüm ve haksızlıklarla ilgili resim sergisi açıldı. İki gün sürecek olan resim sergisine halk yoğun ilgi gösterdi.

Sergi hakkında bilgi veren, Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren yapılan zulüm ve haksızlıklara dikkat çekti. Güler, "Bundan dolayıdır ki resim sergimizin ismi, Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze katledilen mazlumları anma resim sergisidir" dedi.

Güler, "Resim sergisinde Şeyh Said kıyamında şehit düşen önderler, Dersim, Zilan katliamlarını anlatan fotoğraflar, İskilipli Atıf Hoca, Şeyh Sait Esat Erbilli, Üstad Bediüzzaman, başörtüsü zulmü, Şehit Ubeydullah, Roboski ve Uludere katliamları, 28 Şubat darbesi, 12 Eylül ile ilgili zulüm ve haksızlıkları anlatan resim sergisi açtık. Amacımız, devletin yaptığı zulümlere karşı durmak ve bölge katliamların oluşmaması için halkı duyarlılık sahibi olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Güler, "Batıkent meydanında yarın yapacağımız kitlesel basın açıklamasına tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.(Hüseyin Yalçın - Hüseyin Asana - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir