• DOLAR 32.355
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2389.954
  • ...
Portakalın çok bilinmeyen faydaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taze meyve olarak tüketiminin yanı sıra; taze sıkılmış suyu ve kurutulmuş haliyle de günlük beslenmede oldukça yer tutan meyvelerden biri olan Portakal faydaları sizi şaşırtacak. Bir çok faydayı bir arada bulunduran portakal Türkiye'de  yıllık 1 milyon tonun üzerinde üretilir.              İşte faydaları...

-Portakal içerdiği C vitamini sayesinde hücre hasarını engeller, kansere neden olan serbest radikaller ile savaşır. Bağışıklık sistemini destekler ve mikroorganizmalara karşı korur.

-Yaşa bağlı maküler dejenerasyonu yavaşlatarak göz sağlığını destekler.

-Bununla birlikte demir emilimini arttırarak anemiyi iyileştirmeye yardımcı olur.

-Demir eksikliği olan kişilerde yumurta, et gibi demirden zengin kaynaklar ile birlikte C vitamini alabilmek adına portakal suyu tüketimi yararlı olabilmektedir.

-Portakalın içerdiği C vitamini, stres hormonu olan kotrizolü baskılayarak kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olmaktadır.

-Diyabet, kalp ve damar hastalıkları, artirit ve Alzheimer gibi hastalıklarda inflamasyonu azaltmayı sağlayabilmektedir.

-DNA sentezi için önemli bir vitamin olan folik asit de portakalda bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle gebelerde portakal tüketimi yeterli folik asit alımını destekleyerek doğumsal defektleri önleyebilmektedir.

-Portakal tüketimi böbrek taşına da iyi gelebilmektedir. Portakalın içerdiği sitrat, böbreklerde kalsiyum birikimini önleyerek taş oluşumunun önüne geçebilmektedir.

(Memorial)

Bu haberler de ilginizi çekebilir