• DOLAR 32.563
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2446.624
  • ...
Batman'da yeni bir dernek daha kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Meydan Mahallesi 1106 Sokak Fatih Camii karşısında Batman'da ilk defa Özel Eğitimi Destekleme Derneği (Öz-Der) kuruldu.


Dernek Başkanı eğitimci Ahmet Kurt, dernek kurmalarındaki amaçlarının "Batman ve civar ilçelerde faaliyet yürüten Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde çalışanlarını bir çatı altında toplamak, sorunlarına çözüm bulmak ve özel eğitim alanında yapacakları faaliyetle özel eğitimi geliştirerek hak ettiği seviyeye çıkarmak" olduğunu söyledi.


Üyeleri arasında sadece eğitimcilerin olmadığını, hizmetli ve fizyoterapistlerinde olduğunu ifade eden Kurt, "Dernek olarak gücün ve nüfusun başkalarına yaranmakta değil, tam tersine birlik ve beraberlikte olacağını düşünmekteyiz. Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız bu süreçte, elbette ki artık zihinlerin değişmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bunun içindir ki kulaktan dolma bilgilerle değil, bilimle hareket edilmesi konusunda hem fikiriz. Özel eğitim alanında çalışan değerli insanlara söz hakkı verilmesini önemsemekteyiz. Şurası da bir gerçektir ki özel eğitimde mutlu yarınlara, ancak özel eğitime hak ettiği değerler verilerek ulaşılır. Özel eğitim alanında çalışan herkesle bir oluşum yaratmak, özel eğitim kurumlarında çalışanlarla sosyal ve kültürel alanlarda faaliyetlerimizi geliştirmek en büyük amaçlarımızdandır" diye konuştu. (M. Fatih Akgül/Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir