• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
"Ricciardone'nin ziyareti hayra alamet değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - ABD Ankara büyükelçisi Francis Ricciardone'nin son günlerde Doğu ve Güneydoğu illerinde çeşitli temaslarda bulunması ile ilgili bir basın açıklaması yapan Saadet Partisi Van Gençlik Kolları Teşkilatlanma Başkanı Özcan Gülmez, bu ziyaretlerin hayra alamet olmadığını belirtti.


Büyükelçinin Van'daki ziyaretlerinde "Amerika'dan turizmi desteklemek istiyoruz. Özellikle bugünlerde barış için hepimiz umutluyuz. Çok iyimseriz. Onun için Amerikalıların Van'a ve doğu illerine gelmesini teşvik etmek istiyoruz. Biz tüm Türkiye'de rahat rahat bulunuyoruz. Onun için buraya geldik" sözlerini hatırlatan Gülmez, "Amerika'daki televizyonların Türkiye'deki Gezi Parkı olaylarını bir iç savaşmış gibi gösterirken, ABD'de yaşayan Türkler akrabalarını arayıp 'Ülkede iç savaş mı çıktı' diye tedirginliklerini belirtirken, ABD'li turistlerin birçoğu Türkiye'deki rezervasyonlarını iptal ettirirken, ABD büyükelçisinin doğu illerine turizmi teşvik etmesi tarafımızca inandırıcı bulunmamıştır" dedi.


"Bu kritik süreçte büyükelçinin ziyareti manidardır"
Büyükelçinin samimiyetten uzak bu açıklamaları, yapmış olduğu ziyaretin esas maksadını gizlemek için söylenmiş süslü sözler olduğunu vurgulayan Gülmez, "Çünkü yakın tarihimiz ispat ediyor ki, ne zaman Amerikalı diplomatlar Doğu ve Güneydoğu üzerindeki ilgilerini arttırdılarsa, o zaman doğu illeri karışmış, kardeşkanı akmış ve kapanması zor yaralar açılmıştır. Özellikle Türkiye'nin çok kritik bir süreçten geçtiği bu günlerde; büyükelçinin bölgede bazı partilerin temsilciliklerini ziyaret edip basına kapalı toplantılar yapması ve çeşitli temaslarda bulunması manidardır" şeklinde konuştu.


"Büyükelçi kimseyi kandırmaya çalışmasın"
"Biz bu coğrafyada Amerikan kökenli 'Batı Çalışma Gurubu' ve 'Çekiç Güç'ten de aynı amacı taşıyan ziyaretlere şahit olduk, ama hiçbirinden de bir hayır görmedik" diyen Gülmez, "Aksine onlar gittiklerinde geride kan ve gözyaşı bıraktılar. Büyükelçi kimseyi kandırmaya çalışmasın, Rahmetli Erbakan Hocamızın da yıllar önce ifade ettiği gibi 'Doğulu kardeşlerimizin derdi Amerikalılara mı kaldı' sözünü hatırlatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Son yıllarda Güney Kore'den turist görünümünde gelen misyonerlerin özellikle kenar mahallelerde ev ev dolaşıp Hıristiyanlık propagandası yaptıklarını hatırlatan Özcan Gülmez, "Bunun sonucu 1 resmi kilise ve birkaç tane ev tarzı kilisenin açılması yetmezmiş gibi, şimdi de ABD büyükelçisinin, yine turizm, barış gibi süslü sözler söyleyip elini kolunu sallayarak dolaşması, istediğiyle kapalı kapılar ardında toplantılar yapması bizi rahatsız etmektedir" diye konuştu.


Hükümetin ve devlet yetkililerinin tüm bu olanlara ses çıkarmamasının da kafalarda ayrı bir soru işareti oluşturduğunu belirten Gülmez, Saadet Partisi olarak ABD büyükelçisinin yapmış olduğu bu yersiz ziyareti tasvip etmediklerini ve halkın bu oyunlara karşı uyanık olmaya davet etti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir