• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Yüksekovalı öğrenciler Bursa'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Hakkari Yüksekova İsmet Alkan Anadolu Lisesi geçtiğimiz eğitim öğretim yılında başarılı olan öğrencilerini Bursa gezisiyle ödüllendirdi. 5 gün süreyle Bursa'nın tarihi ve turistik yerlerini gezecek olan öğrenciler, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ı da ziyaret etti.

 

Ziyarette konuşan Atilla Gülsar, "Türkiye'nin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine hepimiz biriz. Cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye'deki güzellikler hepimize yeter. Yeter ki, birbirimize anlayışla yaklaşalım ve anlamaya çalışalım. Artık Dünyada sınırlar ortadan kalkıyor. Bir yerde meydana gelen iyi veya kötü bir olay başka yerleri de etkiliyor. Bu nedenle biz eğitimcilere önemli görev düşüyor. Hedefimiz kaliteli insan yetiştirmek olmalı. Bunun da öğrenciye sadece bilgi yüklemekle olamayacağına inanıyorum. Öğrencilerimize etik ve ahlaki değerleri de vermeliyiz diye düşünüyorum" dedi.

 

Gülsar: "Hedeflerinizi belirleyin ve çok çalışın"
Öğrencilerden hedeflerini belirlemelerini ve bu hedeflere ulaşabilmek için çok çalışmalarını tavsiye eden Atilla Gülsar, "İnsanların kendisini iki türlü geliştirip değiştirebileceğine inanıyorum. Bunlardan birisi çok okumaktır. İnsanlar uzun yıllar boyunca kazandıkları deneyimleri kitaplarına yansıtıyor. Kitabı okuyanlar da bu deneyimden yararlanabiliyor. Bu nedenle tüm öğrencilerimizin bol bol kitap okumalarını arzu ediyorum. Gelişimin ve değişimin ikinci adresinin ise çok gezmek olduğunu düşünüyorum. Bu da insanların bilgisini geliştiriyor, ufkunu genişletiyor" dedi ve Bursa'da edindikleri izlenimleri yazmaları için öğrencilere kalem hediye etti.

 

Bursa'da gördükleri sıcak ilgiden dolayı teşekkür eden Okul Müdürü Ahmet Şin, Bursa'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını, bu gezinin önemli bir deneyim olduğunu, öğrencilerin hem eğlendiğini hem de öğrendiğini söyledi. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir