• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
Eğitim Bir Sen eğitimciler ile bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu ve yönetim kurulu üyeleri İlyas Şen, Mehmet Akış, Halil Kallat ile Turan Seloğlu, sendika binasında eğitim çalışanları, okul idarecileri ve üyeleriyle bir araya gelerek eğitim-öğretim ile ilgili sorunları dinledi. 2012-2013 yılında eğitim çalışanlarının sorunlarla boğuştuğunu dile getiren Sofuoğlu, Bakanlık bürokrasisinin alan tecrübesinden yoksun olması, 'ben bilirim' havasına girmesi, eğitim çalışanlarının mevzuat eksikleri ve uygulama hataları yüzünden çamur çiğnemesine neden olduğunu ifade ederek, "Yeni Milli Eğitim Bakanı ve Müsteşar'ın sorunları çözme noktasındaki gayretlerini önemsiyoruz. Şu ana bakanlıkta yönetici atama ve norm kadroya ilişkin yönetmelikler alandan davet edilen kişilerle istişare edilmektedir. Bu yaklaşım takdir edilmelidir. Bu durum, Milli Eğitim Bakanlığı'nın içe kapanma alışkanlığından ve 'ben bilirim'ci tavrından vazgeçtiğini, politika değişikliği yapıldığını gösteriyor. Umuyor ve ümit ediyoruz ki, kısa sürede askıda bekleyen yönetmelikler tamamlanır, belirsizlik son bulur." değerlendirmesinde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen'in yetkili sendika olarak, eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümünde büyük rol oynadığını belirten Sofuoğlu, öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinin ve alan değişikliği taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Sofuoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "2010 yılında yapılan KPSS'nin, kopya şaibesi nedeniyle iptal edilmesi ve sınavın yeniden yapılması, tarih ve atamalarda sarkmaya neden olmuştur. Ağustos ayında yapılması gereken öğretmen atamaları 2010 Aralık ayında yapıldığı için, 2013 Ağustos yer değiştirme döneminde 3 yıllık çalışma sürelerini dolduramayan mağdur öğretmen grubu oluşmuştur. Okul dönüşümlerinin gecikmesi, ders programının sürelerinde yapılan değişiklikler, norm güncellemeleri gibi işlemlerin gecikmesi dolayısıyla öğretmenlerin il içi, il dışı, özür grubu tayin takviminde ise sarkmalar meydana gelmiştir. Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme işlemleri önümüzdeki yıllarda yeni mağdur gruplar oluşturmayacak şekilde yapılmalıdır". dedi.

Sofuoğlu; "Milli Eğitim Bakanlığı, sınıf öğretmenliği kadrosunda çalışanların mezuniyet alanlarına geçiş süreci olan alan değişikliğini sağlıklı bir şekilde yürütemediği için sorun alanı oluşmuştur. Özellikle öğretmenlerin alan değişikliği sürecinde kararını değiştirmelerinden kaynaklı iptal taleplerinin dikkate alınmaması, alan değişikliğinin kısa bir döneme sıkıştırılması gibi durumlar, farklı mağduriyetlere neden olmuştur. Bakanlık, alan değişikliği iptal taleplerinin 'eşini mi yoksa işini mi tercih ediyorsun' şeklinde değerlendirilmesi, il dışından alan değiştirerek gelenlerin iptal taleplerinin eski görev yerine dönmek şartıyla dikkate alınacağının ifade edilmesi gibi yaklaşımlar, alan değişikliği işlemlerini alan değişikliği sorunu haline dönüştürmüş ve hala çözüm beklemektedir." İfadelerini kullandı.
(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir