• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
`Bu, şehitlerimize yapılan bir haksızlıktır` - video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat ilçesine bağlı Acırlı beldesinde, Hz. Ömer döneminde bölgeye gelen bir kumandan olarak burada şehit olan Şeyh Eles adındaki komutan ve askerlerine ait olduğu söylenen türbeler yıkıldı. Yıkılan türbelerin yerine cami ve yol yapıldı.

Olaya tepki gösteren, Acırlı Beldesi Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Divan Can, "Tabi bu mezarlıkta Şeyh Eles isminde şehit yatmaktadır. Zaten ziyaretin ismi Şeyh Eles olarak geçiyor. Hz. Ömer döneminde bir kumandan olarak burada şehit düşmüştür. Onunla beraber onunla beraber şehitler de vardır. Bu türbeler, üzerlerinde yapılan yol ve caminin altında kaldıkları için, bunlar Şeyh Eles şehitlerine yapılan bir haksızlıktır. Gereğinin yapılmasını istiyoruz. Bu kadar şehit türbeleri olduğu halde bu türbelerin üzerinden hem yol geçti, hem de bin 400 yılı aşkın bir tarihe sahip caminin yeri olduğu halde niye gelip türbelerin üzerinde yapıldı?" diye sordu.

Kendilerine danışılmamasını da eleştiren Can, "Bizim beldede 3 muhtar ve belediye başkanı olmasına rağmen, bize danışılmadan ve bizi bilgilendirmeden bunlar yapıldı. Eğer bizi dinlemeden, bize sormadan böyle bir şeyi yapıyorlarsa, bu oturdukları makama hakarettir. Şehitlerimize yapılan bu saygısızlığa bir türlü anlam veremiyorum. Bir de türbeler açılan 20 metreye yakın yolun altında kaldı. Bir insan olarak saygı duyulması lazımdı" dedi.

Bu konuda daha önce dilekçeler verdiğini kaydeden Muhtar Can, "Eski kaymakam Fatih Akkaya bu çalışmayı başlattığında, başvurdum, ama bu konuyu dikkate almadılar. Daha sonra Mardin Valisi Hasan Duruel`e başvurdum. Bana randevu verecekti, ama bana dönmediler bile. Yetkililerden, Şeyh Eles`te bulunan eski camiyi yapmalarını ve bu yolu türbelerin üzerinden kaldırılmalarını ve türbelere devlet tarafından sahip çıkılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.(Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir