• DOLAR 32.246
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2430.587
  • ...
Lavrov: ABD ve AB yazılı garanti sundu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ve AB'nin BM'ye Rus tahıl ve gübresinin ihracatı önündeki kısıtlamaları kaldıracaklarına dair yazılı garantiler sunduğunu belirtti.

Lavrov'un açıklamasından öne çıkanlar;

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la görüşmem sırasında Fransız tarafı, Ukrayna'daki duruma çözüm bulunması konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le diyaloğu sürdürme niyetinde olduğunu söyledi.

Türk ve Batılı meslektaşlarımız, Ukrayna'yı insani koridoru askeri amaçlar için kullanmak gibi kabul edilemez eylemlerden uzak tutmaları gerektiğini anlıyor.

Bugünkü görüşmede BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD ve AB'nin kendisine yazılı olarak sunduğu vaatleri anlattı. Eğer onlar uygulanırsa, gübre ve tahılımızın ihracı önündeki engeller ortadan kalkacak. Ancak tüm mesele kağıtlarda değil, pratikte nasıl hayata geçirileceğine bağlı. Genel Sekreter, bu yükümlülüklerin yerine getirilmesinin kendisi için öncelikli konu olduğunun güvencesini verdi.

ABD ve müttefikleri, bugünkü tartışmalar sırasında Rusya'yı Ukrayna'ya karşı 'provoke edilmemiş saldırganlık' sergilemekle suçladı. Onlar 'provoke edilmemiş saldırganlık' dedikçe, herkes saldırganlığın bizzat onlar tarafından provoke edildiğini daha çok anlıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir