• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
`Hz Fatıma Müslüman Kadının Modelidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu Kadın Kolları, Dünya Müslüman Kadınlar Haftası dolayısıyla "Hz. Fatıma`yı Anma ve Anlama Etkinliği" düzenledi.
 
Seyhan Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubu`nun seslendirdiği ezgiler ve okunan şiirle devam etti.
 
Programa konuşmacı olarak katılan TESSEP Kadın Kolları üyesi Hatice Demir Hoca, Hz Fatıma`nın hayatından kesitler sundu, kadınların Hz. Fatıma`yı örnek alması gerektiğine vurgu yaptı.
 
Hz. Fatıma`nın kendi nefsinden önce mü`min kardeşleri için dua ettiğini ve geceler boyu komşularına dua etmek için uykusuz kaldığından söz eden Demir, "İşte! Günümüzün en büyük sosyologlarını bile geride bırakan bir insanlık sevgisi!" dedi.
 
Müslüman kadının evlenirken çeyizinde, sokağa çıktığında, hatta ölüm döşeğinde bile Hz. Fatıma`yı örnek alması gerektiğini belirten Hatice Demir Hoca, Hz. Fatıma`nın vefatını anlatan sözleriyle sohbetini tamamladı.
 
Konuşmanın ardından sahneye çıkan Peygamber Sevdalıları Kadın Kolları Tiyatro Ekibi tarafından, "Hz Fatıma Kimdir?" adlı bir tiyatro gösterimi yapıldı.
 
Seyircilerin duygu dolu anlar yasadığı tiyatrodan sonra, Mektep Der bünyesinde 3 aylık kreş eğitimi alan miniklere diplomaları takdim edildi.
 
Program yapılan dua ile son bulurken izleyiciler, bu tür programların başka zamanlarda da olması temennisinde bulundular. (İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir