• DOLAR 32.377
  • EURO 34.622
  • ALTIN 2385.359
  • ...
İslam Emirliği İçişleri Bakanı Hakkani, uluslararası medyanın yanlı tutumunu eleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkent Kabil'de kabul ettiği BBC Güney Asya Bürosu Başkanı Martens'e, uluslararası yayın kuruluşlarının özellikle Afganistan konusunda tarafsız davranması gerektiği konusunda hatırlatmada bulunan Bakan Hakkani, BBC'nin uluslararası düzeyde önemli bir medya kuruluşu olduğunu söyledi.

Görüşmede, Afganistan ile ilgili iç meseleleri aktarırken bazı medya kuruluşlarının yanlı davrandıklarına işaret eden İçişleri Bakanı Hakkani, "Geniş bir kapsama alanına sahip uluslararası medya kuruluşları tarafsız olmalıdır. Özellikle Afganistan konusunda tarafsız olmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Afganistan İslam Emirliğinin, ülkede hakimiyet sağladıktan sonra benzeri görülmemiş gelişmeler kaydettiğini ifade eden Bakan Hakkani, ancak bu gelişmelerin uluslararası medya tarafından görmezden gelindiğine dikkat çekti.

Uluslararası medyanın, siyasi olmayan iç meselelere ilişkin konularda yanlı davranarak olayları çarpıttığına işaret eden Hakkani, gerçeklerin aktarılması konusunda uluslararası medya kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde çalışma konusunda güvence taahhüdünde bulundu.

Görüşme sonrası konukseverliğinden ötürü Bakan Hakkani'ye teşekkür eden Jacky Martens ise, Afganistan'ın kendileri için önemli olduğunu, birçok alanı ve gelişmeyi içeren kapsamlı çalışmalar için çaba göstereceklerini belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir