• DOLAR 32.579
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2460.243
  • ...
 İşgal Zindanlarında Yatan 71 Filistinli Esir İşkence Nedeniyle Hayatını Kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlere sistematik şekilde ve işgal rejimi yargısının izniyle işkence yapıldığını ve bu işkencelerin işgal yönetiminin iddia ettiği gibi ferdi olaylar olmadığını söyledi.

İşkenceyle Mücadele Komitesi`nin raporlarının bu gerçeğe işaret ettiğini bildiren Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, son yıllarda özgürlüğüne kavuşan 900 Filistinli esirin kendilerine işkence uygulandığını söyleyerek İşkenceyle Mücadele Komitesi`ne şikayet başvurusunda bulunduğunu ifade etti.

İşkence olaylarıyla ilgili hiçbir yargılama veya soruşturma yapılmadığına dikkat çekilen bildiride, bu durumun işgal rejimi yargı sisteminin de işkenceye ortak olduğunu ve sorgu esnasında işkence yapılmasına yeşil ışık yaktığını gösterdiği dile getirildi.

26 Haziran İşkenceyle Mücadele Günü dolayısıyla yayınlanan bildiride ayrıca, işgal rejiminin işkenceyi kanun adı altında yasallaştırdığı belirtilerek, iç istihbarat birimi "Şabak" subaylarının Filistinli esirlere işkence uygulamasına izin verildiği kaydedildi.

Esirlere işkencenin uluslararası hukuka göre suç olduğuna işaret edilen bildiride, 71 Filistinli esirin işkence altında can verdiği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir