• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
ABD'den itiraf: Savaşın kazananı yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley New York Ekonomi Kulübü'nde yaptığı bir konuşmada,  Ukrayna'nın işgalinin başlangıcından bu yana Rus askeri saflarında toplam ölüm veya yaralanmanın 100 binin üzerinde olduğunu bildirdi.

Ukrayna kuvvetlerinin saflarındaki kayıpların da benzer olabileceğine dikkat çeken Milley, "Rus askeri saflarında kesinlikle toplam ölüm veya yaralanma 100 binden fazla. Aynı şey Ukrayna tarafı için de geçerli olabilir." ifadelerine yer verdi.

Ukrayna'da diplomasi beklentileri sorulduğunda Milley, Birinci Dünya Savaşı'nda müzakere etmeyi erken reddetmenin, insanların acısını daha da artırdığını ve milyonlarca zayiata sebebiyet verdiğini kaydederek “Müzakere ve barışı mümkün kılmak için bir fırsat yakalanırsa değerlendirilmelidir. Müzakereler savaşı sona erdirebilir; çünkü Rusya veya Ukrayna için askeri zafer mümkün değil. Askeri bir zaferin kesin olarak askeri yollarla elde edilmesinin mümkün olmadığı konusunda karşılıklı bir kabul olmalı, bu nedenle başka yollara odaklanılmalıdır. Müzakere fırsatı var. Şimdiye kadar savaş 15 ila 30 milyon Ukraynalının mülteci konumuna düşmesine neden oldu. Tahmini 40 bin Ukraynalı sivili öldü.”dedi.

ABD'li yetkililer, ölü sayısının yüksek olmasına rağmen Moskova'nın Ukrayna'daki hedeflerine ulaşamadığını belirtiyor. Söz konusu yetkililer Rusya'nın zırhlı kara kuvvetlerinin çoğunu yok eden ve topçu stoklarını tüketen bir operasyonu ne kadar sürdürebileceği konusunun soru işareti olduğunu ifade ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir