• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Hatay'ın dar sokaklarında 112, motor ile hizmet veriyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kentte 2011 yılında faaliyete geçen ve 20 kişiden oluşan motosikletli ambulans ekibi, dar sokakların yanı sıra kalabalık ve işlek caddelerde de acil sağlık hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşlara en kısa sürede ulaşıyor.

Olay yerine varan ekipler, motosiklet ambulans üzerindeki tıbbi cihaz ve ekipmanlarıyla vakaya gerekli müdahaleyi yapıyor.

İlk müdahalenin ardından gerektiği durumlarda ambulans çağıran motorize ekip, çok sayıda kazazede, yaralı ve hastanın imdadına yetişiyor.

İl Ambulans Servisi Başhekimi Mehmet Kaçıra:

"Eski Antakya evlerinin bulunduğu dar sokaklar büyük ambulanslarımızın girmesine olanak sağlamıyor. Bu tür durumlarda motorize ekiplerimiz devreye giriyor. Bölgede acil bir vakaya ulaşmak çok zor. Bazen araç park edilmesi nedeniyle ambulanslar hareket edemiyor. Vaka anonsu geldiğinde diğer ambulanslarımızdan daha hızlı hareket ettikleri ve sokaklardan rahat geçebildikleri için ilk müdahaleyi motorize ekiplerimiz yapıyor. Trafiğin durumuna göre vakalara 3-5 dakika gibi bir sürede müdahale ediliyor. Ambulansımız gelene kadar motorize ekiplerimiz vakaya ilk müdahalesini yapmış oluyor."

(AA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir