• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
ABD'de kölelik kaldırılsın mı diye  resmi oylama yapıldı bakın sonuçlar ne oldu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş / Doğruhaber

Köleliğin bittiğini düşünenler bu haberi okuduğunda şaşıracak!

ABD'de Kongre'nin iki kanadı olan Temsilciler Meclisi ve Senato'nun yeni temsilcilerinin belirleneceği ara seçimlerin yanı sıra Tennessee eyaletinde belki de bu zamanda böyle bir oylamama mı olur dedirten bir oylama da yapıldı. 

Varoluşundan beri kan, gözyaşı döküp toplumları sömüren ABD'de hala bazı eyaletlerde kölelik resmi olarak varlığını sürdürüyor. 

Bu eyaletlerden biri de Tennessee.

Senato seçimleri sırasında Tennessee eyaletinde seçmenlerin önüne başka bir oylama pusulası daha kondu oda kölelik kaldırılsın mı devam mı edilsin idi.

Seçmenler, "kölelik ve zorunlu hizmetin", adli suçlardan hüküm giyen mahkumlar için bir ceza biçimi olarak kullanılmasına izin veren ifadeyi (uygulamayı) kaldıran bir oy pusulasını oyladı.

Eyalet Bakanlığının verilerine göre, seçmenlerin yüzde 79,7'si cezai müeyyide biçimi olarak söz konusu uygulamanın kaldırılması yönünde oy kullandı. 

Seçmenlerin yüzde 20,3'ü ise uygulamanın devamı yönünde görüş belirtti. 

Eyalette oylanmadan önce Tennessee vekillerinin çoğunluğu öneriyi desteklerken, altı vekil karşı yönde duruş sergilemişti. 

Kabul edilen tasarı, Tennessee Eyalet Anayasası Madde I, Bölüm 33'te değişiklik yaparak "usulüne uygun olarak bir suçtan hüküm giymiş bir kişinin cezalandırılması haricinde, eyalette kölelik ve zorunlu hizmet sonsuza kadar yasaktır" hükmünü getirdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir