• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
BEÜ dershane yöneticileri ile bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Üniversitede saat 19.00'da gerçekleştirilen yemekli programa dershane yöneticileri, rehber öğretmenler ve üniversite yöneticileri katıldı. Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, üniversiteyi başarıya hep birlikte götürebileceklerini belirterek şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi şu ana kadar bizim üniversitemiz meslek yüksekokulu bazlı olarak devam etmek durumundaydı.

Çünkü meslek yüksekokullarımız kuruluydu. Bazılarında öğrenci vardı bazılarınsa sadece adı vardı. Özellikle geçtiğimiz üç dört yıl içerisinde bizim bunların güçlendirilmesiyle alakalı olarak yoğun çalışmalarımız oldu. Şu anda hem hoca kalitesi olarak hem de programların çeşitliliği açısından meslek yüksekokullarımız belirli düzeye geldi.

Bundan sonra hem meslek yüksekokullarımızın hem de fakültelerimizin daha da güçlenmesi için çalışacağız. Bölgeyle ilgili olarak Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde üç tane bölüm açtık. Bunlardan biri Arkeoloji biri Sanat Tarihi diğeri de Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümü."

Bazı bölümleri farklı yerlerde açma fikirlerinin de olduğuna vurgu yapan Doğru, sözlerini şöyle tamamladı: "Öncelikle akademik koşulları sağlamamız gerekiyor. Bunu da bu Bitlis'e gönül vermiş kişilerin yardımıyla yapabiliriz. İlla Bitlisli olması gerekmiyor, burayı tercih etmesi ve burayı sevmesi yeterli. Bu düşünce de olan insanları buraya yönlendirin ki bizlerde burada hem yöreye hem de Türkiye'ye iyi hizmet verelim. Bunlar ancak elbirliğiyle ve fedakârlıkla olabilir."

Daha sonra program katılımcılarla yapılan fikir alış verişiyle devam etti.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir