• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
İdilli Gençler Müslüman Gençlik Haftası etkinliğinde buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - İdil (Hezex) ilçesinde faaliyetlerini yürüten İdil İrşad Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından gençlere yönelik yapılan gezi programı bölgenin doğa güzelliği olan Cehennem Deresinde yapıldı.

 

Bir yandan Cehennem Deresinde akan çayda yüzen gençler, bir yandan da gezi programı için düzenlenen bilgi yarışmasında güncel bilgilerini tazelediler. Gezi programında dernek gönüllüleri tarafından "Namaz'da Sürelilik" ile "Günümüzde Gençleri Bekleyen Tehlikeler" konulu bilgilendirme seminerleri yapıldı. Öğlen ve ikindi namazlarını da okunan vakit ezanlarından sonra cemaatle kılan grup, Cehennem Deresinin doğa güzelliğine manevi bir hava kattılar.

 

Oldukça keyifli geçen gezi programında dernek gönüllüleri, "Genç nesli başıboş bırakmamak gerekir. Günümüzde onları bekleyen pek çok tehlike bulunmaktadır. Gençleri olumsuz ortamlara sevk eden uyuşturucu madde, alkol, internet cafe ..vb gibi illetler kontrolsüz bir şekilde almış başını gidiyor. Biz de dindar bir neslin yetişmesine vesile olmak için bu programı düzenledik. Dindar nesil ailesine, çevresine, toplumuna, milletine zarar vermez. Çünkü sahip olduğu Muhammedi ahlak buna izin vermez. Muhammedi edep onun tüm davranışlarına sirayet etmiştir" diyerek programda gençlerin hem eğlendiğini hem de bilinçlendiğini belittiler. (M.Salih Baştuğ - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir