• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
Midyat'ta Nikâh Salonu yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Nikâh salonu yapım çalışmaları hakkında bilgiler veren Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, kamulaştırdıkları binada yaptırdıkları nikâh salonunun, kısa bir sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağını söyledi.

 

Midyat Ulu Cami Mahallesi 1'nci Cadde Şeyh Kamer Sokağı karşısında bulunan tarihi evi restore ederek nikâh salonuna dönüştüreceklerini açıklayan Nasıroğlu, nikâh evinin, geleneksel mimari tarzıyla çok özel bir atmosferde çiftlere hizmet vereceğini söyledi.

 

Midyat'ta nikâh salonu ihtiyacının bulunduğunu ve belediyenin şuana kadar nikâh taleplerini belediye binasının içerisinde kıydıklarını belirten Nasıroğlu, proje tamamlandığında özellikle yaz dönemlerinde nikâh salonunda yaşanan izdihamların ortadan kalkacağını ifade etti.

 

Nikâh kıymak için gelen vatandaşların mevcut yerin darlığından dolayı sıkıntı çektiklerini ve bu sebeple üzüntü duyduğunu anlatan Nasıroğlu, "Vatandaşların ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verecek hizmetlerimize devam ediyoruz. Projemiz hazırlandı, yaklaşık maliyeti ortaya çıktı. İnşa edilen nikâh salonu modern yapısı ve farklı özellikleriyle Midyat halkına en kısa zamanda hizmet verecek. Açacağımız nikâh salonuyla Midyat'ta mutlu ve huzurlu ailelerin kurulmasında, ilk adımların atılmasında katkılarımızdan dolayı çok mutluyum" dedi.

 

Midyat Belediyesi'nin kendi projesi olan nikâh salonunun tamamlanması ve hizmete girmesini dört gözle beklediklerini açıklayan Nasıroğlu, "Kültürümüzde anne ve babaların evlatlarının evlenmelerini görmek en mutlu günleri arasında gelir. Cenabı Allah'ta evlenen kişilerin arasındaki sevgiyi de kendi varlığının ispatı olarak gösteriyor. Bu kadar önemli bir müessesenin yapılacağı yerin de çok önemli olacağı düşüncesi ile bu binamızı yapma kararını aldık" diye konuştu. (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir