• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsü için referandum çıkışını yineledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP'nin yeniden gündeme taşıdığı başörtüsü konusu, bugün 5. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündemindeydi.

"Türkiye yıkıldı mı?"

"Vesayetin başını çeken bir partinin başkanı başörtüsü konusunu yeniden gündeme getirdi" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kadınlarımızın başını örtmesi tabii bir durumdur. Devletin tüm kurumlarında başörtülü kardeşlerimiz var. Hakimimiz, savcımız, polisimiz, valimiz var. Yaptık da ne oldu? Türkiye yıkıldı mı? Tam aksine şimdi hepsi 'çok daha rahatız, huzurluyuz.’ diyor. Yeter ki biz ön açalım. Ön açtığımız zaman bu ülke çok daha güçlü şekilde geleceğe yürüyecektir."

"Habis ziyniyet pusuda bekliyor"

Cumhurbaşkanı, "Bir kez daha gördük ki ülkemizde kökünün kuruduğunu umduğumuz habis zihniyet pusuda beklemekte. Bu meseleyi Anayasal güvenceye kavuşturmakla cevabımızı verdik. Bu konuda samimiyetimizi ortaya koyduk.

"Millet en doğrusunu söyler"

Gerekirse referanduma gidelim. Millet en doğrusunu söyler. Bakalım millet ne diyor? Millete gitmeyi de bunlar kabul edemez. Millete gidileceği zaman sandıktan neler çıkabileceğini iyi biliyorlar. Kapsamlı bir uzlaşma sağlanabilirse kadınlarımız ve ülkemiz karlı çıkacaktır. Uzlaşma sağlanamazsa bu meseleyi milletimizin takdirine sunmanın yollarını arayacağız." diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından diğer satır başları şöyle:

"Bunların işi her zaman istismar siyaseti"

Yıllar yılı başörtünün düşmanı olan, üniversitelerde ikna odaları kuranların kimler olduğunu bilmiyor muyuz? Şimdi bu ikna odalarını kuranlar geldiler başörtüsü sorununu çözelim diyorlar.

Ben şimdi bir teklifte bulundum, bakalım seçimlerde kaç tane başörtülü milletvekili adayı çıkartacaksın. Meclis'te bir zamanlar bunların ağababaları TBMM'de başörtülü kardeşimizi kovmadılar mı?

Biz diyoruz gel yeni anayasa yapalım. Ayrım yapmadan bütün kadınlarımız bu süreci yaşansınlar. Şimdi arkadaşlarımız ziyarete gittiler, şu an gerek yok seçimden sonra çalışalım dediler.

Sen bir gece çıktın düzenleme yapalım diyorsun, biz de gel diyoruz. Niye kaçak dövüşüyorsunuz. Bunların işi her zaman istismar siyaseti.

Çeyrek asır önce hayal bile edilemeyecek şu özgürlük iklimini dizayn ederken nelerle karşılaştığımızı millet çok iyi biliyor."

Bu haberler de ilginizi çekebilir