• DOLAR 32.49
  • EURO 34.728
  • ALTIN 2405.33
  • ...
Bakan Soylu: ABD'yi acıtacağım ama Taliban bitirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş / Doğruhaber

Bakan Soylu, Afganistan İslam Emirliği'nin ABD'deki uyuşturucuyu da bitirdiğini söyledi.

Bakan Soylu: "ABD, Afganistan'ı işgal etti, 17 bin hektar eroin üretiliyordu (afyon) Amerika orayı terk ettiğinde ise 300 bin hektar üretiliyordu"  dedi. Gazetecinin Amerika mı üretiyordu sorusuna Bakan Soylu "biz üretecek değiliz ya" diyerek şöyle  devam etti: "Amerika Irak'a demokrasi Afganistan'a da barış getirecekti ya doğru Irak'a demokrasi Afganistan'a barış getirdi bak bir uyuşturucu cennetine döndürdü. Bir şey daha söylemek istiyorum biraz Amerika'yı acıtacağım ama Amerika'daki afyon (eroin) üretimi ne zaman bitti biliyor musunuz, Taliban geldiği zaman."

Afganistan İslam Emirliği, ülkede uyuşturucu ile sarhoşluk veren tüm maddelerin üretim ve tüketimini yasaklamıştı.

İslam Emirliği daha önce yapmış olduğu açıklamalarda, ülke genelinde alkol, eroin, uyuşturucu haplar, esrar gibi sarhoş edici tüm maddelerin kullanımının yasaklandığını, yasağa uymayanların yargılanacağı ve cezalandırılacağını belirtmişti.

Ayrıca Afganistan İslam Emirliği uyuşturucu madde üreten fabrikaların üretimlerini durdurmuş, ülke genelinde de haşhaş ekimini yasaklamıştı.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da '7. Alimler Buluşması'na katılan Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Mevlevi Zebihullah Mücahid, eroin ekiminin yasaklandığını ve hiçbir şekilde müsaade edilmeyeceğini vurgulamıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir