• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Ruh halini yönetmek gerekli mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kendimizi iyi hissettiğimiz anlarda daha enerji dolu, canlı ve sağlıklı oluruz. Ancak kötü hissettiğimizde ise vücudumuzda bazı şeylerin rahatsızlık verdiğini ve doğru çalışmadığını hissederiz. Peki bu durum neden ortaya çıkar?

Acılar ya da ağrıların bir dereceye kadar hem algılama biçimimize hem de ruh halimize bağlı olduğu bilinmektedir. Bunun yanında her ne kadar biyolojik nedenleri bulunsa da bunlarla tam olarak açıklanamayan çeşitli hastalıklar bulunmaktadır. İşte bu tür durumlarda uzmanlar olası psikolojik nedenlerin rol oynayabileceğine işaret etmektedirler.

Bu bağlamda, ruh halinin insan sağlığını etkilemesine yol açan mekanizmaların neler olabileceğine yönelik bilgilerin çok belirgin olmadığının altını çizmek gerekir. Bu mekanizmaları açık bir biçimde ortaya koymak bir dizi sosyal, bilişsel, psikolojik ve davranışsal faktörlerin dikkate alınmasını gerektirdiğinden oldukça zor bir süreçtir. Benzer şekilde bu mekanizmalar sağlığı doğrudan etkileyebileceği gibi dolaylı olarak etkileri bulunanlar da olabilir.

Duygular, kişinin fizyolojik durumu etkileyebilir. Bu yüzden olumsuz duyguların kırılganlık, hastalıkların süresi ve aynı zamanda iyileşme süreci ile ilgili olduğunu belirtmek gerekir.

Sahip olduğumuz duygular yalnızca psikolojik faktörleri değil aynı zamanda düşüncelerimizi de etkiler. Başka bir deyişle olumsuz ruh hali olumsuz düşünceleri çağırır, çeşitli fiziksel semptomları olası bir sağlık problemi ile ilişkilendirmeye çabalar.

Siz siz olun moralinizi yüksek tutmaya çalışın, sağlığınıza sahip çıkın.

Bu haberler de ilginizi çekebilir