• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Klavyenizi temizlerken şunlara dikkat ediniz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her şeyden önce işe bilgisayarınızı kapatıp, fişi çekmekle başlayın.

Laptop'u, ekranı açık bir şekilde ters çevirin ve kasanın alt kısmına hafifçe, birkaç kez vurun. Bu sayede, tuşlar arasında ya da altında kalan kırıntıların büyük kısmından kurtulma şansını yakalayabilirsiniz.

Eğer bu basit adım yeterli değilse, bir elektrikli süpürgeden de yardım alabilirsiniz. Bunu yaparken, süpürgenin en küçük başlığını kullandığınızdan emin olun. Daha da önemlisi, süpürgeyi en düşük güç modunda çalıştırın. Aksi halde, elektrikli süpürgenin tuşlarınızı "kapması" söz konusu olabilir. Bizim önerimiz, bu iş için küçük, el süpürgelerini kullanmanız. Bu tip elektrikli süpürgeler hem güç olarak laptop'unuza zarar verecek kadar güçlü değil, hem de size daha rahat bir kullanım imkanı sunacaktır

Veya küçük bir fırça kullanarak tuşların arasındaki kirleri ve kırıntıları çıkartabilirsiniz.

Bu hatadan kaçınınız:

Elbette klavyenin en garantili temizliği tuşları sökmek olabilir fakat bazı laptop'lar klavye tuşlarını sökmeye izin verirken, bazıları vermeyebilir. Ayrıca tuşları sökmek, eğer bir hata yaparsanız, laptop'unuza kalıcı hasarlar da verebilir.

Eğer ki bir bez kullanacaksanız, kullandığınız bezin çok ıslak olmamasına dikkat edin; tuşlar arasına sıvı girmesi laptop'unuzun bozulmasına neden olabilir.
Tuşların üzerine doğrudan sıvı dökmeyin, sprey sıkmayın. Bu iki hareket de, aynı şekilde kısa devreye yol açarak laptop'unuzu bozabilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir