• DOLAR 32.435
  • EURO 34.636
  • ALTIN 2388.851
  • ...
Bakan Muş: 8 ayrı grubun bir araya geldiği yerde irade değil, kaos çıkar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sabah saatlerinden Bingöl’den helikopterle Bitlis’e gelen Muş, ilk önce Bitlis Valiliğini ziyaret ederek, Vali Oktay Çağatay ile bir araya geldi

Ardından AK Parti İl Başkanlığı'na geçen Muş, beraberindeki AK Parti MKYK üyeleri ve bölge milletvekilleri ile "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında partilerle buluştu.

Burada gazetecilere açıklamada bulundu. Açıklamasında Muş, bir dönem AK Parti’de siyaset yapan ve şimdi bir partinin genel başkanlığını yapan isim vermediği siyasetçiyi ve muhalefeti eleştirdi.

Bakan Muş, burada yaptığı konuşmada, Bitlis'te vizyon projelerle bir değişim ve dönüşümün olduğunu gözlemlediklerini söyledi.

Kentte çok hızlı bir kalkınma hamlesinin gerçekleştiğini belirten Muş, "Birinci OSB dolmuş, ikincisinin hazırlıkları başlamış. Yatırımlar akın akın Bitlis'e geliyor. Çok uzun sürmez, çok kısa bir sonra ihracat listesinde Bitlis'in ismini duymaya başlayacağız. Bu şehir, bu potansiyeli ortaya koyuyor. Bu şehir insanıyla, mükemmel doğası ve tarihi değerleriyle, mutfağı, girişimcileriyle gerçekten Doğu Anadolu'daki göz bebeklerimizden bir tanesidir.” dedi.

Türkiye'nin çok önemli bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçildiğini dile getiren Muş, şunları kaydetti:

“Bir amacımız var, Bitlis'in, bölgenin ve Türkiye'nin refahını yükseltmek, hayat standartlarını yükseltmek. İnsanların daha güzel, daha mutlu bir ülkede yaşamını temin etmek istiyoruz. Fuzuli tartışmalarla, kavgalarla, boş gündemlerle Bitlis'in, bölgenin, Türkiye'nin gündemini meşgul etmek istemiyoruz. Bu tip tartışmaların içerisine girmek istemiyoruz. İşimiz, yapacağımız çok. Gündemimiz yoğun memleket ve milletimiz bizden yaptıklarımızdan daha fazlasını hizmet olarak bekliyor. Artık Türkiye'yi teknoloji, sanayi, fabrikalarıyla çok daha yukarılara çekeceğimiz çalışmaların hep birlikte devam etmesini sağlayacağız."

Bingöl'de enflasyonla ilgili konuşmalarının bir dönem AK Parti’de siyaset yapan ve şimdi bir partinin genel başkanlığını yapan bir siyasetçi tarafından farklı yönlere çekildiğini dile getiren Muş, “Konuşmamın önünü ve arkasını kesmiş, ne önüne ne de arkasına bakmış. Siyasi hırsları yüzünden, kibirden burnunun önünü görmeyen, bir dönem bizde de siyaset yapan fakat bundan medet uman, ne kast ettiğimi anlamadan, ya da anlamak istemeden bunu gündemine taşıyan, bunun üzerinden sırf altılı masada bir kenarda kendine yer bulmak için bunun üzerinden dövünen, kim olduğunu çok iyi biliyorsunuz, 1 Kasım seçimlerinde partimiz yüzde 49 buçuk oy aldığı zaman 'bunu ben aldım' diyen, hadi 49 buçuğu geçtim buçuğunu al da görelim. Her gün iki sözünden biri ehliyet ve liyakat olan bu siyasetçiye şunu söylemek istiyorum, artık genel başkansın. Ehliyet ve liyakate göre parti kadrolarını belirledin. Önümüzde seçim var, 49 buçuğun sadece buçuğunu aldığın zaman ne kadar ehliyetli ve liyakatli olduğunu hep beraber göreceğiz.” ifadesini kullandı.

Altılı masayı da eleştiren Muş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“6'sı masada, 2'si görünmeyen, sekiz belki de dokuz partiler. Türkiye'nin gelişimi, Türkiye'yi ileriyle taşımayla alakalı bir sonuç yok. Herkes farklı farklı düşünüyor. Herkesin tek derdi var Recep Tayyip Erdoğan ile. 'Recep Tayyip Erdoğan gitsin de önemli değil sonuç' tek ortak noktaları, buluştukları nokta o. Bunun haricinde buluştukları bir yer yok. Böyle bir siyaset olur mu? Biz siyaseti böyle yapmadık, yapmıyoruz, yapmayacağız da. Siyaset milleti ileri götürmek için verilen bir uğraştır. 8 ayrı gurubun geldiği bir yerden ne çıkar? Kaos çıkar, başka bir şey çıkmaz. İrade çıkar mı? Çıkmaz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Bakan Muş, Bitlis Dere Üstü Islah Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları inceleyerek, esnaf ziyaretinde bulundu. Bakan Muş, kentte çeşitli temaslarda bulunacak. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir