• DOLAR 32.249
  • EURO 34.721
  • ALTIN 2394.594
  • ...
Cihan Haber Ajansı:Hür Dava Partisi Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul / Doğruhaber

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Gezi olaylarının masumane başlamış olsa bile ilk etapta çıkış gerekçeleriyle sonrasının farklılık arzettiğini söyledi. Şahin, eylemlerin AK Parti aleyhtarlığına dönüştüğünü, sivil bir darbenin teşebbüsüne dönüştürmenin çabaları olduğunu vurguladı.

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkan Yardımcıları Sait Şahin ve Mehmet Yavuz, 1. Genel Kongre öncesinde parti çalışmaları ve kongre çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Parti genel merkezindeki basın toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, genel başkanı seçeceklerini belirterek 2014 seçime girmeden önce bunun yapılması gerektiğini söyledi.

Parti kurucularının genel başkanı seçeceğini anlatan Yavuz, şuan itibariyle 41 ilde 197 ilçede teşkilatlanmanın tamamlandığını ifade etti. Üyeliklerin ise devam ettiğini söyledi.

Herhangi birinin şuan başkanlık adaylığını açıklamadığını belirten Yavuz, yerel seçimler konusunda ise değerlendirmelerin devam ettiğini söyledi. Seçimlerde bölgede tabanları olduğuna inandıkları, temsil olan yerlerde yoğunlaşacaklarını vurguladı.

Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin İstanbul Gezi Parkı olaylarıyla ilgili soruyu cevapladı. Ülke içi ve ülke dışı değerlendirmelerde bulunduklarını dile getiren Şahin, yaklaşık bir aydır süren bir hadise olduğunu kaydetti.

Gezi olayları masumane başlamış olsa bile ilk etapta çıkış gerekçeleriyle sonrasının farklılık arzettiğini belirten Şahin, AK Parti aleyhtarlığına dönüştüğünü, sivil bir darbenin teşebbüsüne dönüştürmenin çabaları olduğunu vurguladı.

Olaya müdahalede polisin orantısız güç kullandığının zaten hükümet tarafından da kabul edildiğini anlatan Şahin, eylemlerin nihayetinde kabul edilemez sokak hareketine dönüştürüldüğunu ifade etti.

Sol gruplar ve AK Parti aleyhtarlığı özellike Erdoğan karşıtı kesimlerin sokak hareketlerinde birleştiğini dile getiren Şahin, olayların biraz da İslam düşmanlığına dönüştüğunu kaydetti.

Hükümeti eleştirdikleri noktalarda bulunduğunu belirten Şahin, Başbakanın uslubuna yönelik eleştirileri de bulunduğunu ancak gelinen noktanın hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ DESTEKLİYORUZ, ATILAN CİDDİ BİR ADIMDIR"

Çözüm süreciyle ilgili bir soruya ise Şahin, çok ciddi atılan adımlar olduğunu söyledi. Daha önce bu konuda adım atanların akıbetlerini bildiklerini ifade eden Şahin, Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Eşref Bitlis`in konuya ilişkin adım attığını ve akıbetlerinin ne olduğunu bildiklerini kaydetti.

Hükümetin ve Erdoğan`ın ciddi bir cesaret gösterdiğini vurgulayan Şahin, içerik, yol, yöntem, usuller konusunda eleştirileri olduğunu ifade etti. Toplumsal barışın zemini için silahların susması, çatışmanın durması adına eksiklik, yanlışlıklara rağmen soruna el atılmasını desteklediklerini belirtti.

"YENİ ANAYASANIN ZARURİYETİ BÜYÜYOR"

Yeni anayasa konusunda ise ihtiyacın tartışılmaz olduğunu anlatan Şahin, gecikmiş bir olay olduğunu söyledi. Yıllar önce halletilmesi gereken bir olay olduğunu dile getiren Şahin, mevcut anayasanın askeri vesayetinin deli gömleği olarak gördüklerini kaydetti.

Yeni Anayasaya zaruriyetin büyüdüğünü ve biran önce yapılması gerektiğini vurgulayan Şahin, toplumun tüm kesimlerinin taleplerinin göz önüne alınarak sivil anayasa hazırlanması gerektiğini kaydetti.

Çıkarılan sorunlar uzlaşmadan ziyade uzlaşmamak için çıkarılan sorunlar olduğuna dikkat çeken Şahin, biran önce temel hak ve özgürlükleri kapsayıcı sivil anayasa çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir