• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Zulüm ittifakı! Oradan da siyonist rejim çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Söz konusu kaynaklara göre Rohingya'ya yönelik etnik temizlikteki rolü nedeniyle Batılı ülkelerde boykot ve yaptırımlara maruz kalan Myanmar'daki iktidar, siyonist rejimle  Hava Kuvvetleri’ne bağlı sanayi kuruluşları El-Beyt Corporation ve Devlet Gemi Şirketi de dahil olmak üzere siyonist rejimli  silah şirketleriyle yakın ilişkileri sürdürüyor.

Myanmar için Adalet Örgütü bu ticareti ifşa etti ve yakın zamanda Avukat Itai Mac tarafından siyonist rejimin sözde  hükümetinin hukuk danışmanı Ghali Behrav Mayara'ya gönderilen bir mektubu yayınladı. Mektupta siyonist rejim  savunma ve dışişleri bakanlıklarındaki yetkililerin yanı sıra bahsi geçen silah satış şirketleri (Hava Kuvvetleri, El-Beyt Şirketi ve Devlet Gemi Şirketi'ne bağlı sanayiler) hakkında insanlığa karşı soykırım suçları destekledikleri için cezai soruşturma açılması talep edildi.

Haaretz gazetesi, Avukat Mac'in siyonist rejim hükümetinin eski hukuk danışmanı Abihai Mandelblit'e benzer bir mektup gönderdiğini, ancak mektubunun ciddiye alınmadığını belirtti. Danışmanlık ofisi ise konunun araştırmaya sevk edildiğini ifade etti.

Gazete, "İsrail silahlarının, Burma'da (şimdiki adıyla Myanmar) iktidarda bulunan cuntaya geçen yüzyılın ellili yıllarından beri sağlandığı biliniyor. İsrail, onlarca yıldır acımasız askeri yönetim sergileyen Burma ordusunun inşasında merkezi bir rol oynadı. Örgütsel yapısının modern bir ordu olarak kurulmasına, silahlandırılmasına, eğitilmesine, sivil hükümete karşı darbe yapmasına ve tam bir askeri yönetim dayatmasına kadar güçlü ve yetenekli bir orduya dönüştürülmesine yardımcı oldu. İmha savaşına öncülük ettiği dönemde bile İsrail yardımlarına devam etti.” ifadelerine yer verdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir