• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Kış ayında şifa olacak dut yaprağının  faydaları ve zararları!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dut yaprağı, dut ağacından toplanıp kurutulduktan sonra kullanılan, şifalı bitkilerden biridir. Dut meyvesi kişiler tarafından sevilerek tüketilirken dut ağacının yaprakları da kurutularak sağlık için tüketilmektedir. Bu şifalı bitki hakkında uzmanlar da kişilere kullanım için öneri vermektedir.

Dut Yaprağı Zararları
İnsan sağlığına faydası saymakla bitmeyen dut yaprağının zararları olduğu da bilinmektedir. Bu yüzden kullanmadan önce zararları hakkında araştırma yapılmaktadır. Dut içerisinde yüksek oranda polen bulunur. Bu da alerjiye yol açabilir. Dut yaprağında aynı zamanda potasyum oranı da yüksektir. Potasyumun vücuda fazla girmesi böbrek hastalıklarına yok açar ya da böbrek hastalığı olan kişilerde problem yaratır. Bu yüzden tüketiminde oldukça dikkatli olunmalıdır. Hamileler için de dut yaprağı çayı tüketimi merak konusudur. Hamilelikte dut yaprağı tüketimi için uzmanlar tarafından olumsuz ifadeler bulunmasa da gebelik çok hassas bir dönem olduğu için aşırı tüketimine dikkat edilmelidir.

Dut Yaprağının Faydaları Nelerdir?
-Özellikle kan basıncı seviyesinin kontrol edilmesini sağlamaktadır. Aynı şekilde kan şekeri seviyesini de kontrol etmektedir.
-Dut yaprağı özellikle şeker hastalığı için oldukça faydalıdır.
-Ayrıca tansiyonu dengeleyici özelliği de bulunmaktadır.
-Hatta dut yaprağının kötü kolesterolü düşürücü özelliği de bulunmaktadır.
-Tam bir karaciğer dostudur. Ayrıca karaciğer hastalıklarının önlenmesinde de yardımcı olmaktadır.
-Çok güçlü antioksidanlar sayesinde göz sağlığı için de oldukça faydalıdır. Göz hastalıklarına karşı da koruyucudur.
-Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu olmaktadır. Ayrıca kalbin ritmini de dengelemektedir.
-Dut yaprağının diğer bir özelliği ise bağırsakları en iyi şekilde temizlemesidir.
-Sadece bağırsakları temizlemiyor, karaciğeri de temizlemektedir.
-İçerisinde A, B1, B2, ve B6 vitaminleri oldukça zengin bulunmaktadır.
-Ayrıca antioksidan bakımında da zengin olduğu için bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Bu sayede vücuda girebilecek hastalıklara karşı da korucu olmaktadır.
-Demir, çinko, magnezyum, potasyum, protein ve kalsiyum bakımından da oldukça zengindir.
-İçerisinde bulunan vitaminler sayesinde vücudun vitamin ihtiyacını da karşılamaktadır. Ayrıca kemik sağlığına olumlu yönde çok sayıda katkısı da bulunmaktadır.
-Sindirim sistemini güçlendirir. Bu sayede kabızlık gibi sorunların tedavisinde de kullanılmaktadır.
-Dut yaprağının içerisinde bulunan vitaminler sayesinde saç sağlığına inanılmaz faydaları bulunmaktadır.
-Özellikle karaciğer kanserini önleyicidir.
-Kan şekerinin düşürülmesinde de yardımcı olmaktadır.
-Dut yaprağının yaşlanmaya karşı da etkisi bulunmaktadır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir