• DOLAR 32.367
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2391.525
  • ...
​Mardin'de 8. Gıda ve Tarım Fuarı düzenleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, 26-30 Ekim tarihleri arasında ziyaretçileri ağırlayacak tarım ve hayvancılık sektörü temsilcilerinin bir araya geldiği 8. MAGROTEX’22 Tarım Hayvancılık Fuarı açılış törenine katıldı.

MAGROTEX’22 Fuarında, yurtiçi ve yurtdışından 110 firmanın doğrudan ve temsilcileri kanalıyla 25 yabancı firma olmak üzere yaklaşık 250 firma ürünlerini sergiledi.

Bu yıl 8.si düzenlenen MAGROTEX’22 Fuarında Tarım Makinaları, Traktör, Biçerdöver, Römork, İlaçlama Makinaları, Sulama Sistemleri, Tohum, Gübre, Fide, Fidan, Gıda, un bulgur makarna irmik Gıda Makinaları, Unlu Mamuller, Ambalaj, Paketleme, Kurutma ve IHA teknolojileri gibi Yeni Teknolojiler ve ürünler sergilendi.

MAGROTEX’22 Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen programda konuşan Vali Demirtaş, bu tür fuarların ürünlerin, satış ve pazarlamalarını çiftçilerimizin ve yatırımcılarımızın yapabilecekleri önemli bir mekânların olduğunu ifade etti.

Vali Demirtaş, "8.sini düzenleyeceğimiz tarım, gıda ve hayvancılık fuarının ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor. Fuarlar bizim kendimizi en iyi bir şekilde tanıtacağımız, ürettiğimiz ürünü tanıtabileceğimiz en önemli noktalardan bir tanesidir. Hem üretimi artırmak hem istihdamı artırmak hem de satışı arttırmak içindir. Fuarlar satışı yapılacak geliri artırarak bu da daha büyümemizi sağlamak amacıdır." ifadelerini kullandı.

Mardin için yeni bir fuara alanı açılmasıyla ilgili bilgiler veren Demirtaş, "Geçen yıl fuarla ilgili bir görüşmemiz oldu. Yaklaşık 700 dekar büyüklüğünde bir hazine arazisi üzerinde bu ait Büyükşehir Belediyesi'nde bir çalışma yaptık. Yaklaşık 96 dekar büyüklüğünde bir alanın yeni yapacağımız fuar alanı olarak belirledik. Tabii bu fuar alanının yanında eğitim alanı, denetim yerleri alanı, resmî kurumları alanı, sağlık ve spor tesisimiz Allah'ın izniyle olacak. Allah nasip ederse bir taraftan da biz yavaş yavaş projelerini hazırlayacağız. Kısmet olursa yetiştirebilirsek gelecek yıl inşallah yeni fuar alanı yapılacak." şeklinde kaydetti.

Konuşmaların ardından ulusal ve uluslararası katılımcıların yer aldığı davetliler açılış kurdelesini kesti. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir