• DOLAR 32.47
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2439.721
  • ...
Berat gecesinde Bitlisliler camilere akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Berat Kandilini en güzel şekilde ihya etmek için müftülüklerce merkezin farklı camilerinde programlar yapıldı. Camilerde yapılan mevlitli programlara halk akın etti. Merkez Kızımescit camisinde yapılan mevlit programına iştirak eden halk berat edilmeleri için Allah`a yalvardılar.
 
Kur`an tilavetiyle başlayan program mevlitle devam etti. Okunan ilahi ve getirilen salâvatlarla cami cemaatine duygulu anlar yaşatıldı. Berat gecesinin anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan cami imam hatibi Sedat Kaya, bu gecede Allah`ın bizleri beraat etmesi için bolca tövbe edelim diyerek, şunları söyledi: "Günahlardan temizlenmek için altın tepsi içinde bizlere sunulan bir gecedir. Bu gecede yüce Allah af dileyen tüm kullarını af eder, tövbe eden kullarının tövbesini kabul eder, mağfiret dileyenlere mağfiret eder, kimin ne isteği varsa onun isteğini yerine getirir.
 
Böyle bol nimetlerin olduğu bir gecede yeter ki günahların içine dalmış insanlar kendilerini yaratan rablerine yönelsinler. Yaptıklarından pişmanlık duysunlar, hatalarından dönmek için Rablerine secde etsinler. Babanın evladına böyle bir fırsatı sunmadığı bir gecede, bizlere acıyan, rahmet, mağfiret ve tövbe kapısını sonuna kadar açan Rabbimize şükredelim. Bu geceyi ibadetle geçirelim, hasta ziyaretlerimizi yapalım, fakir ve yetimleri bu gecede sevindirelim, gecemizi en verimli şekilde ihya edelim" dedi.
 
Program yapılan dua ve ikramla sona erdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir