• DOLAR 32.567
  • EURO 34.692
  • ALTIN 2412.475
  • ...
HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı Dualarla Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul- Hür Dava Partisi İstanbul İl Başkanlığı, bugün saat 15.00’te Fatih’teki İl Başkanlık binası önünde gerçekleştirilen bir törenle açıldı. İstanbul’un çeşitli ilçelerinden kareket eden araç konvoyları Topkapı’da Saat 13.30’te bir araya geldi. Yüzlerce araçtan oluşan konvoy, Topkapu Ulubatla Metro İstansyonunun önünden hareket ederek Edirnekapı’ya doğru geldi. Kilometrelerce uzunluktaki konvoy, Fevzi Paşa Caddesi`ni geçerek HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı önüne geldi. Açılışta, HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, ve Genel Başkan Yardımcıları, Bahattin Temel, Sait Şahin, Mehmet Yavuz, Hasan Aşkın, İsa Aydın, Zekeriyya Yapıcıoğlu, Abdurrahman Cens, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Gönül ve İl teşkilatı hazır bulundu. Açılış töreni, Günay İçeri tarafından okunan Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından kürsüye çıkan il başkanı Mehmet Ali Gönül, selamlama ile başladığı konuşmasında katılımcılara teşekkür etti.


BİR “GEL” DEYİŞLE GELDİK

Gönül konuşmasında, “Bazı değerler vardır ki uğruna yaşanır mücadelesinden onur duyulur. İhyası için gayret elde bırakılmaz. Bunlar değer yargılarımız inancımız vce temel hak ve hürriyetlerimizdir. Bu sistemin onyıllardır halkımızı bu haklarından muhtelif yollarla, muhtelif şekillerde alıkoyduğunu hepimiz biliyoruz. Bu temel değerler ve haklar kanunlar konumasında olmazsa yani hukuki güvenceye alınmazsa hiçbir zaman teminat altına alınmış olamazlar. Çünkü rüzgar bugün böyleyse yarın farklı olabilir. Öyleyse haklarımız hukuki teminat altına alındığında ne ırkından, ne dilinden, ne inancından, ne baş örtüsünden ne de siyasi düşüncesinden dolayı hiçbir vatandaşımız ayıplanamaz, kınanamaz ya da eleştirilemez. Fakat ne yazık ki bu saydığımız temel hak ve özgürlükler halen tartışılıyor. Bunun mücadelesini vermek adına bizlerin siyasi hayata Hür Dava Partisi olarak girmemiz gerekti” dedi.


DİK DURAN VE DOĞRU KONUŞAN SİYASETÇİLER GÖRECEKSİNİZ

Türkiye’de siyasi iktidarların sorunlaral yüzleşmek yerine sürekli ertelediklerini vurgulayan Gönül, “Hak ve hürriyetlerin tanınmasını çeşitli şartlara bağlıyorlar. Kalıcı çözümler yerine geçici ve arızi tedbirlere baş vuruyorlar. Kürt sorunu, sosyal adaletsizlik, halkın değerlerini dikkate almama, halkın değerlerinden çok sistemin değerleriyle bütünleşme, siyasi yozlaşma, devleti halk için değil halkı devlet için görme gibi sorunlu bir bakış açısı ve yaklaşımla bu sorunlar elbette çözülemez. Öyleki siyaseti bir çözüm mekanizması olarak görmeyenler, siyasete yalan-dolan, hile-kandırma gibi anlamlar yüklediler. Bu sebepledir ki halkımız arasında ‘bana siyaset yapma, siyaset yapıyor’ gibi bozuk anlamlar kullanılagelmiştir. Fakat bizi bilen bilir. Bizler sosyal kültürel ticari ve benzeri alanlarda varlığımızı, doğruluğumuzu söz verdiğinde tuttuğumuzu muhtelif vesilelerle ıspatlamış bir camiayız. Dosdoğru ve inandığını savunan, söz verdiğinde tutan, asla ve kata yalan söylemeyen; halkın değerleriyle, inancıyla kısaca hak ve hukukuyla barışık, adam gibi bir siyaset ve siyasetçi hedefliyoruz. Yani yalanın ve dolanın kol gezdiği bu yozlaşmış siyasi arenaya çıkarken dik bir duruşla duracak, halkımıza siyasetin ve siyasetçinin nasıl olması gerektiğini inşaallah göstereceğiz” şeklinde konuştu.


Toplumda manevi bir buhran ve güvensizliğin hakim olduğunu ifade eden Gönül, “İhtiyaca cevap veremeyen kanunlar çözüm olamıyor. İşte burada siyasete farklı bir çizgi, farklı bir bakış açısı için var olduğumuzu söylemek istiyoruz. Ezber bozan bir siyaset ve dik duruşla, insan ve hizmet eksenli bir siyasetle, halka hizmeti hakka hizmet olarak algılayarak siyaset yapacağız” diye konuştu.


ADALETİ TESİS ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Gönül Sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul kozmopolik bir şehir olmasından dolayı siyaseti de ona göre olmak zorundadır. İstanbuıl göç alıyor ve sürekli büyüyor. Yatırımı sadece maddeye değil onunla beraber manaya da yapmak gerekir ki tamamlayıcı olsun. O zaman toplum özgürleşebilir, hakkı tutup yükseltebilir. İşte HÜDA PAR bu dava için yola çıkan bir partidir. Hür Dava Partisi inşallah bu yönüyle adaleti tesise çalışacaktır. Bu meyanda gayemiz:
Adaleti tesis etmek, toplumun ıslahında rol almak, açlık ve yoksullukla mücadeledir. Can mal din akıl ve nesil emniyetine önem vermek şiarımızdır. Devleti ve siyaseti yeniden tanımlamak, toplumun değerlerini siyasete taşımak, sistemi toplumun değerleriyle uyumlu ve barışık hale getirmek, içi boşaltılmış değerlerimizi yeniden ihya etmek, insani temel hak ve hürriyetleri gerçek anlamına kavuşturmak, Kürt sorununun çözümünü sağlamak, maneviyatsızlık ve ahlaksızlıkla mücadele etmek, hakkkaniyetli bölüşümle beraber gelir-gider dağılımında adaletsizliği kaldırmak, refahı tabana yaymak, yargıyı adil ve bağımsız kılmak temel hedeflerimiz arasındadır. Çok uzun yollar dahi bir adımla başlanır bir dım attık, hayırlı olsun. Katılımda bulunan ve bizim mutluluğumuzu paylaşan herkese teşekkür ediyorum.”


SİSTEM HALKLA BARIŞMALIDIR

Ardından kürsüye çıkan HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, patilerinin 19 Aralık 2012’de kurulduğunu hatırlatarak, “Bu hizmet yarışında sizlere bir an önce hizmet etmek için hızlı bir şekilde 41 ilde teşkilatlanmamızı tamamlamış bulunuyoruz. 30 Haziran’daki kongremizden önce İstanbul İl Başkanlığı’mızın açılışını yapıyoruz. Diğer açılış programlarımızda da defaaten söylediğim gibi bir daha söylüyorum: Toplumsal barışın, adaletin, kardeşliğin gerçekleşmesi için devletin ve sisteminin halkın değerleriyle barışması gerekttiğine inanıyoruz. Bu sistem halkkın değerleriyle barışmalıdır” dedi.


SİSTEM TÜRK OLMAYANLARIN CANINI ACITTI

Barış ve adalet için tüm insanların İslam çatısı altından bir araya gelmeleri gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Bizler bir vücudun azaları gibiyiz. Bu azalardan biri hasta olursa o bedenin rahatsız olması gibi bu ülkenin bir unsuru rahatsız ise bu ülkenin vücudu da rahatsız olur. Bu ülke vücudunun azalarının hep beraber çalışması gerekiyor. Hepsi bir tarağın dişleri gibi eşittirler. Tarakta bir dişin uzun olması gibi bu kavimlerden birini uzatıp diğer birini yok saymak bu ülke vücudunu hasta eder. Bugüne kadar sistem, Türk olmayan bütün kavimlerin canını acıttı. Biz bu zülmün bitmesi ve toplumsal barışın gerçekleşmesi için İslam ortak bağı ve üst kimliği etrafında bir araya gelinmesi gerektiğine inanıyoruz. İslam dışında bu kadar çeşitli bir milleti bir arada ne tutabilir? İşte bu nedenle sistem halkın inanç değerleriyle barışmalı ve bütün milletlerle Kürdüyle, Zazasıyla, Lazıyla, Çerkeziyle hepsiyle barışmalıdır. Bunlar kendi kimlikleriyle bu ülkede kardeşçe var olabilmelidirler. Bu da ancak HÜDA PAR’ın misyonuyla gerçekleşebilir” şeklinde konuştu.


GELİN BU HAKLI DAVA ETRAFINDAN KENETLENELİM

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendilerini bütün halkın temsilcileri gibi gösterenler, halkın bir kısmını görüp diğer bir kısmını görmezden gelmektedirler. İktidara gelenler vadettikleri gibi haksılık ve hukuksuzlukları giderememiş ve halkın beklentilerine cevap verememişlerdir. Partimiz hiç kimsenin alternatifi değildir. Yıllardır çözülemeyen ve kangrene dönmüş problemleri çözmek için yola çıktık. Davamız; adalettir, hürriyettir, kardeşliktir. Amacımız, hak yolda halka hizmet etmektir. Partimiz devleti ve siyaseti, yeniden tanımlayacak, halk devlet için vardır anlayışını yıkarak devlet halk için vardır anlayışını getirecektir. Ve sistemin alternatifi olacaktır. İnsani ve İslami değerleri koruyacak ve bu değerlerin kullanılmasının şarta bağlanılmasını engelleyecektir. Sosyal adaleti sağlamak, adaletli gelir dağılımızı sağlamak hedeflerimiz arasındadır. Kimliğiniz ne olursa olsun sizleri partimiz etrafında kenetlenmeye ve bu haklı davada beraber olmaya davet ediyorum.” (Osman Şenlik / Doğruhaber)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir