• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl'de meslek liseleri çölyak hastalarına özel ekmek üretecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöl’de Çölyak Glütensiz Beslenme Derneğinin açılışı dolayısıyla program düzenlendi.

Programda konuşan Bingöl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Milli Eğitim Bakanlığının her ilde meslek liselerinde fırın oluşturma çalışmalarının olduğunu hatırlattı.

Bu kapsamda Bingöl'de de bir ay içerisinde fırın yapacaklarını söyleyen Yücel, "Burada asıl önemli bir husus var. Bu fırında çölyak hastalarına yönelik ekmek üreteceğiz. Çocuklarımız bizim her şeyimiz, onalar bu işin ne kadar önemli olduğunu biliyorlar. Çocuklar için bu müjdeyi vermiş olayım, bir ay sonra glütensiz ekmek üretimimize başlayacağız inşaallah." şeklinde konuştu.

Programda Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan da bir konuşma yaptı.

Programıda plaket takdimi sonrası Bingöl Belediyesi ve hayırseverlerin katkısıyla Çölyak hastaları ailelerine glütensiz ürünlerin yer aldığı koliler dağıtıldı.

Program Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal’ın yaptığı dua ile son buldu.

Etkinlik sonrası İLKHA'ya konuşan çölyak hastaları, yaşadıkları sorunları anlattı.

Çölyak hastası olan Umut Buttanrı, dernekte çok önemli hizmetler gördüklerini, daha sağlıklı beslendiklerini ve glütensiz ekmek, cips ve tatlıların olduğunu söyleyip yetkililere teşekkür etti.

Ailece Çölyak hastası olduklarını ifade eden Semra Karagöz, "İsteğimiz, lokantalarda çalışanların bilinçli olması, onlara çölyak hastası olduğumuzu söylediğimizde bizi anlasalar daha rahat edeceğiz. Bir başka konu ise, okula giden çölyak hastası öğrenciler için kantinlerde glütensiz ürün bulundurulması çok iyi olur. Şu an öyle bir sıkıntımız da var. Dernekte her türlü hizmeti görmekteyiz tam olarak ilerleme sağlanamazsa da hayırsever insanlarımızın desteği ile inşallah daha da ileri seviyelere gelecektir. Derneğimiz sayesinde ekmek, poğaça, simit, pizza gibi ürünleri bu yıl bol bol gördük. Özellikle çocuklar için inanıyoruz ki daha iyi olacaktır." diye konuştu.

Beş yıllık Çölyak hastası olduğunu ifade eden Melike Bakırcı, "Bugüne kadar Bingöl’de hiçbir glütensiz ürün bulamıyorduk. Bazı market zincirleri dışında bulamıyorduk. Bu dernek bizim için çok iyi oldu. Emeği geçen herkese ve yetkililere teşekkür ediyoruz. Dilerim daha iyi bir şekilde her yerde bu bilinç olur ve glütensiz restoranlar açılır diye temenni ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir