• DOLAR 32.402
  • EURO 34.585
  • ALTIN 2382.713
  • ...
Nar Deresi'nin yaydığı kötü kokular vatandaşlar ile esnafa rahatsızlık veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Nar Deresi etrafında bulunan Sümer, Tekel ve Yeni Mahalle sakinlerini ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Tekin, mahalle sakinlerinin yaklaşık 50 yıldır aynı sorunla yüz yüze kaldığını ve yetkililerin dere yatağı için kalıcı bir çözüm üretmesi gerektiğine dikkat çekti.

Deredeki kirlilik nedeniyle hem çocukların sağlığından endişelendiklerini hem de sivrisineklerin de arttığını belirten mahalle sakinleri, “Nar Deresi’nden yayılan kokudan ve sivrisinekten durulmuyor. Gelen bütün yağmur ve kanalizasyon suları kanalın içinde kalıyor. Buda kokuya neden oluyor. Derenin koku yapmasından dolayı pencereleri açamıyor, evde sivrisinekten uyuyamıyoruz." şeklinde şikâyete bulundular.

Mahalle sakinlerinin kötü koku nedeniyle sokağa çıkamadıklarını, yetkililerin sorunu bir an önce çözmesi için çalışma başlatması gerektiğini ifade eden Tekin, derenin hastalık yayan haşerelerin yuvası haline gelmesinin halkı tedirgin ettiğini kaydetti.

Siirt’in en büyük nüfusuna sahip Kurtalan ilçesine yakışmayan bir manzara

Tekin, “Halk arasında “Uzun bir süredir sorun teşkil eden, 3 mahalleden geçen ve mahalle sakinlerini rahatsız eden Nar Deresi’nin önündeyiz. Maalesef bu sorun uzun bir süredir devam ediyor. Özellikle buradan yayılan kötü koku hem esnafı hem de mahalle sakinlerini ciddi bir şekilde çok rahatsız ediyor. Balkon ve bahçelerini kullanamıyorlar, kimisi de misafir ağırlayamadığından şikâyet ediyor. Bunula birlikte dereden yayılan mikroplar hastalıklara neden oluyor. Siirt’in diğer 5 ilçesine nazaran en büyük nüfusuna sahip Kurtalan İlçesine yakışmayan bir manzara.” dedi.

Seçim vadi olarak değil, halkın haklı talebi olarak sorun çözülmeli

Kurtalan güzergâhını kullanan sürücü ve yolcuların güzergâhı kullanırken kokudan fazlasıyla rahatsızlık duyduğunu ifade eden Tekin, “Bu durum, Kurtalan ilçesinin prestijine zarar vermektedir. Çünkü bir yerden sonra herkes Kurtalan’ı bu kokuyla hatırlatmadır. Evet, bu sorun uzun zamandır var ama bu soruna bir an önce kalıcı bir çözüm bulunmalıdır. Biz yetkililerden kalıcı bir çözüm istiyoruz ama bu kalıcı çözüm seçim vadi olarak halkın önüne değil getirilmemelidir. Halkın haklı talebi olarak verilmeli ve bu sorun geciktirilmeden bir an önce çözülmelidir.” ifadelerini kullandı.

Bu dere bütün canlılar için tehlike saçıyor

Nar Deresi’nin özellikle mahallede yaşayan çocuklar için büyük bir tehlike arz ettiğine dikkat çeken Hasan Özer, “Bu dere insanlar, hayvanlar, çocuklar ve bütün canlılar için tehlike saçıyor. Özellikle yazın çok kötü koku yaydığı için insan dayanamıyor. Çocukların içine girmemesi için Dere yatağının üzeri mutlaka kapatılması gerekiyor. Uzaklardan dahi dayanılmaz bir koku veriyor. Mahalle oldukça genişledi ve insanlar çok rahatsız oluyor.” dedi.

Yazın derenin kokusundan ve sivrisineklerden yatamıyoruz

Özellikle yağmur yağdığında derenin taştığını ve bir denizi anımsattığını dile getiren Mehmet Talay, “Yazın derenin kokusundan ve sivrisineklerden yatamıyoruz. Evimi taşıyacaktım ama başka yeri de alacak imkân bulamadım, zaten mahallenin yolu ve altyapısı yok. Kaç kere belediye ve kaymakamlığa gittik gelin hiç olmazsa dereyi temizleyin dedik ama bir sonuç alamdık. Dere önü toprakla kapatılmış kanalizasyon suları da karışıyor. Şimdi biz nasıl dayanalım? Kanalizasyon suları karışmasaydı bu kadar pislik te olmazdı ama yapacak bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

Yazık kötü kokudan ve sivrisinekten dolayı yatamadıklarını ifade eden Muzaffer Karatay, neredeyse mahalleyi terk edip gideceğini belediye ve kaymakamlığa başvuruda bulunmalarına rağmen bir çözüm bulunamadığını kaydetti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir