• DOLAR 32.313
  • EURO 34.67
  • ALTIN 2413.833
  • ...
Molla Beşir Şimşek: Toplumun ıslahına aileden başlanmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İTTİHADUL ULEMA tarafından organize edilen "7'nci Âlimler Buluşması"nda konuşan Molla Beşir Şimşek "İslam, ahlak ve terbiye sınırlarından uzaklaşmış bir ailede yetişen fertler bozulunca, toplum da bozuluyor ve helak oluyor. Bu konuda hepimiz seferber olmalıyız. Yetkililer de zaman kaybetmeden ailenin ıslahına yönelik çalışmaların önünü açmalıdır." ifadelerini kullandı.

Şimşek, "Bilindiği üzere son zamanlarda aile, gençlik ve neslin tahribatına yönelik çalışmalar yapılıyor. Neslimiz İslam, ahlak ve terbiye sınırlarından uzaklaştırılmak isteniyor. Gençlerimiz, kızlarımız ve çocuklarımızın İslam'dan uzaklaşması için çalışmalar yürütülüyor. Bu yapılanlar bilinçli ve programlı saldırılardır. Müslüman toplumu yok etmenin en tehlikeli adımlarıdır. Çünkü aile toplumun çekirdeğidir, temel taşıdır. Toplumun ayakta durabilmesinin en sağlam temeli ailedir ve bu temelin altına bomba konuluyor." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımızın İslami terbiyeyle büyütülmesi gerekiyor"

"İslam, ahlak ve terbiye sınırlarından uzaklaşmış bir ailede yetişen fertler bozulunca, toplum da bozuluyor ve helak oluyor." diyen Şimşek "Hepimizin bu tehlikenin farkında olması gerekir. Özellikle âlimlerimiz, anne-babalarımız ve İslami hassasiyeti olan bizlerin, aile ve çocuklarımıza sahip çıkması lazım. Anne- babaların bu hususta bilinçlendirilmesi gerekiyor. Çocuklarımızın İslami bir terbiyeyle yetiştirilerek Kur'an ve sünnetle büyütülmesi lazım. Bu konuda hepimiz seferber olmalıyız. Yetkililer de zaman kaybetmeden ailenin ıslahına yönelik çalışmaların önünü açmalıdır." ifadelerini kullandı.

Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti:

Sokaktaki gayr-i ahlaki görüntülerden hepimiz rahatsızız. Gençlerimizin bir kısmı uyuşturucu bataklığına saplanmış durumda. İffetsizlik başını almış gidiyor. Kaynak temiz olursa kaynaktan çıkan şey de temiz olur. O nedenle her şeyden önce anne babaların görevlerini yapmaları, çocuklarını İslami bir ahlak ile ahlaklandırmaları, okul ve dünyasını önemsediği kadar manevi eğitimini de dert edinmesi gerekir. Âlimlerimizin de bu hususta görev üstlenmeleri, seydalarımızın çocukları camilerde eğitmeleri ve olabildiğince bu tür çalışmaların önünün açılması lazım.

"Toplumu ıslah etmek isteyen aileden başlamalı"

"Maalesef tahribat yolları olabildiğince çoğalmış ve çocuklarımızı bozabilecek her türlü yol genişletilmiş, kolaylaştırılmış ve ucuzlatılmış." diyen Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu durum aileyi de etkilemiş, anne-baba arasında huzur kalmamıştır. Bu toplumu ıslah etmek isteyen her kim olursa olsun mutlaka aileden işe başlamalı ve İslam ahlakıyla onarmalıdır. Seydalarımız çocukları mutlaka camiye çekmeli, Kur'an dersi vermeli, İslam ahlakıyla terbiye etmeli, anne babaların da bu yönde teşviki olmalıdır. Aksi takdirde bozulan bir nesilden hiç kimse istifade edemez. Her birinin başına asker polis bırakılsa da şayet Allah korkusu yoksa yine de onu idare edemezsiniz." (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir