• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Bakan Kurum: Çevre ile ilgili gelen her bir habere titizlikle bakıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Çevre ve iklim krizlerinin anlatısını yeniden şekillendirmek" ana temasıyla bugün İstanbul'da gerçekleşen Çevre Forumu’na katılarak bir konuşma yaptı.

Çevre, iklim değişikliği ve sıfır atık konularında toplumda bilincin oluşması için çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Kurum, bir savaş ya da terör eylemi dünyayı ne kadar derinden etkiliyorsa, iklim değişikliği ve çevre kirliliği meselelerinin de geleceği o ölçüde tehdit ettiğine  dikkat çekti.

Kurum, "Bu anlamda tüm medya kuruluşlarımızdan temel beklentimiz çevre, iklim değişikliği ve sıfır atık konularında toplumda bilinç oluşturacak haberlerini artırmasıdır. Bugün özellikle haber siteleri bir günde milyonlarca tekil izleyiciye ulaşıyor. Yazılan bir haber, yapılan analizler, paylaşılan fotoğraf ve görüntüler, ülkemizde ve dünyada iklim değişikliği ve çevre kirliliğine dair insanımızın bakış açısının genişlemesine önemli katkılar sağlıyor." dedi.

"Çevre haberleri ne kadar artarsa bu konuda toplumsal farkındalık ve hassasiyet o kadar artacaktır"

Kurum, "Çevre haberleri ne kadar artarsa bu konuda toplumsal farkındalık ve hassasiyet o kadar artacaktır. Bu noktada; Anadolu Ajansı başta olmak üzere tüm medya kuruluşlarımızdan ve tabi ki üniversitelerimizin iletişim fakültelerinden beklentimiz; alanlarında uzmanlaşmış çevre ve iklim muhabirleri yetiştirmeleri ve onları her anlamda desteklemeleridir. Bunun yanı sıra televizyonlarda, gazetelerde, internet sitelerinde yoksa çevre editörlüklerini kurmalarını varsa bu alanı daha aktif hale getirerek çevre haberlerine daha sık ve daha geniş yer vermelerini arzu ediyoruz." diye konuştu.

Kurum, "Bugün yeni iletişim mecralarıyla ve özellikle sosyal medya üzerinden bazen Bakanlığımızın bazen Cumhurbaşkanlığımızın sosyal medya hesabına etiketlenerek çevre ile ilgili gelen her bir talebe ve habere titizlikle bakıyoruz ve hızlıca harekete geçiyoruz. Anında duruma gerekli müdahaleleri yaparak, sorunların çözümü için adımlarımızı atıyoruz." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir