• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Vefatından sonra Şeyh Karadavi’ye idam cezası  DARBECİ KAFA BÖYLE OLUR!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Faruk Kuzu / DOĞRUHABER

 Mısırlı din bilgini ve Dünya Müslüman Alimler Birliği başkanlığı yapmış olan Şeyh Yusuf el Karadavi aktif İslami çalışmalarının karşılığı olarak firavunların izindeki Mısır Cunta yönetiminden bir idam cezası daha aldı.

El Karadavi uzun sayılabilecek mücadele dolu hayatında birçok kez hapse girdi, hakkında çeşitli hapis cezaları verildi.

Mısır Kralı I. Faruk döneminde, 1949 yılında ilk kez tutuklanan Karadavi, Mısır Cumhurbaşkanı Cemal Abdünnasır döneminde de 3 kez hapse girdi. 1961 yılında Mısır'ı terk ederek Katar'a gitti. Burada Katar vatandaşlığı alarak İslami çalışmalarına hız veren Karadavi, 2011 Mısır Devrimi sırasında 1981 yılından beri ayak basmadığı Mısır'a gitti ve 18 Şubat günü Tahrir Meydanı'nda yüzbinlerce göstericiye nutuk verdi ve ardından cuma namazı kıldırdı.

Verdiği nutuk sırasında, devrime destek vermelerinden ötürü Kıptîler'i de öven Karadavi'nin, Kur'an'da geçen “Ey Müslümanlar” ifadesini kullanmak yerine “Ey Müslümanlar ve Kiptîler” şeklinde bir ifade kullanması ilgi çekmişti. Yine bu konuşmasında devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek için ‘zalim Firavun’ ifadesini kullandı.

İhvan-ı Müslimin’in başa geçmesiyle hakkındaki takibat rafa kalksa da Sisi darbesiyle cunta rejiminin radarına tekrar giren Karadavi, Darbe mahkemeleri tarafından adeta ‘Ceza yağmuruna’ tutuldu.

SİSİ REJİMİ MAHKEMELERİ İSTİKLAL MAHKEMELERİNİ ANDIRIYOR

Sisi’nin Cunta mahkemeleri tarafından Merhum Şeyh Karadavi hakkında ‘tarihte eşine az rastlanan bir ‘İdam Kararı’ verildi.

Aslında bu ilk idam kararı değildi.

Ayrıca Şeyh’e idam kararı veren ilk ülke de değildi Mısır.

2017 Katar diplomatik krizinin ardından Karadavi, Körfez ülkeleri tarafından “El Nusra'nın finansörleri” listesine dahil edilmiş ve Katar krizi kapsamında Eylül 2018'de Suudi Arabistan savcıları Karadivi hakkında idam talebiyle iddianame düzenlemişti.

Mısır cunta rejimi her ne kadar daha önce de Şeyh hakkında idam kararı vermiş olsa da bu defaki idam kararı şekli ve sözde sanığın durumu göz önüne alındığında ap ayrı bir zulmün konusu oluyor.

Mısır Ceza Mahkemesi, geçen ay vefat eden Dünya Müslüman Alimler Birliği eski Başkanı Yusuf el Karadavi'yi terör listesine ekledi ve gıyabi idam cezası verdi.

Dava dosyasında Karadavi ile birlikte 227 kişinin adı geçiyordu

Böylece İhvan-ı Müslim'in mensuplarına yönelik hukuk katliamlarına bir yenisi daha eklendi.

Karadavi, Müslüman Kardeşler'e üye olmak suçlaması ile yargılanıyordu.

Sisi’nin Mısır cunta mahkemesi Türkiye’de Osmanlı sonrası kurulan yönetimde bir dönem uygulanan İstiklal Mahkemelerinin yaptığı gibi vefat etmiş bir insana da ceza vererek yeni bir garabete imza atmış oldu.

Hatırlanacağı üzere CHP İktidarının ilk dönemlerinde Kemahlı İbrahim Hakkı Efendi’ye İstiklal Mahkemesi tarafından ‘İdam kararı’ verildikten sonra bu şahıs mezarından çıkarılarak mahkeme kararı uygulanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir