• DOLAR 32.572
  • EURO 35.331
  • ALTIN 2468.203
  • ...
55 yıldır bakırcılık yapan usta mesleğini torunlarına öğretiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin eski çarşı yerleşkesindeki Bakırcılar Çarşısı'nda 55 yıldır bakırcılık mesleğini devam ettiren Nihat Özcan, bu mesleğin devam ettirilmesinden yana olduğunu, çocuklarından ve torunlarından bununla ilgili umutlu olduğunu belirtti.

Baba mesleğini devam ettiren usta Özcan, bakır ürünlerinin faydalarını sıralayarak; bakır aletlerinde yapılan yemeklerin daha lezzetli olduğunu, insan sağlığını tehlikeye sokmadığını belirtti.

Bakırcılığı babadan kalma bir meslek olarak sürdürdüğünü aktaran Özcan, "Yaptığımız bu bakırcılık işi bir el sanatıdır. Babamın mesleğidir, devam ettiriyorum. Torunlarıma da öğretmeye çalışıyorum. Bu işi 50-55 yıldır yapıyorum. Yanımda çalışan çırak yok, oğluma ve torunlarıma öğretiyorum. Benim torunlarım belki bu işi devam ettirebilirler, böyle bir umudum var, inşallah öyle olur. Hem okuyorlar hem de bu meslek sahibi olabilecekler." ifadelerini kullandı.

Bakır ürünlerinde pişirilen yemeklerin hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli olduğunu dile getiren bakır ustası Özcan, "Bakır kap kacaklarda pişirilen yemekler lezzetli ve güzel olur, tadı güzel olur. Gerek bardakları, şekerlikleri olsun gerekse tencereleri olsun kullanıldığı zaman tadı farklı olur, lezzetli olur." şeklinde belirtti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir